Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Teistmoodi teisipäev Männipargi lasteaia Männioravate rühmas

DSC01412 (Large)Teisipäeva hommik oli meie Oravapere 3 aastastele lastele suur üllatus. Tulles lasteaeda leidsid lapsed, et nende ehitusklotsid, autod ja nukunurga vahendid olid kõik kadunud. Nende asemele olid tulnud kastid kuuse- ja männikäbide, tammetõrude, kastanimunade, puuklotside, kivide ,puupulkade, papirullide, munakarpide ja igasugu jääkmaterjalidega. Esialgu lapsed vaatasid neid kaste üllatunult ja nõutult ega osanud midagi peale hakata.
Appi ruttas õpetaja, kes juhendas ja näitas ette, mida on võimalik nendest asjadest valmis laduda, meisterdada ja milliseid pilte koostada. Puupulkadest puuridega asuti kohe parandama nuku riiulit. Remontimist jätkus tükiks ajaks.

DSC01423 (Large)Kastanimunadest ja tammetõrudest laoti usse ja putukaid. Tore oli ka teha endale oma mets surudes švammi pragudesse puulehti ja männioksakesi. Nende vahele laoti kastaneid, tammetõrusid ja kivikesi, millest valmis igaühele oma väike metsakene.
Meie igahommikust rühma luuletust Männioravatest oli sel päeval eriti sobilik lugeda:
Männiorav krips ja kraps, meie rühma vahva laps.
Olen sõbralik ja kraps, siis mul sõbraks iga laps!
DSC01410 (Large)Õppetegevuse ajaks tulid külla männikäbi ja männioksake ning kuusekäbi ja kuuseoksake. Nüüd sai võrrelda käbide suurust ja okaste pikkust, värvust ja okaste teravust. Tuletasime lastega ka meelde oma lasteaia asukohta Männipargi ääres. Külla tuli meie rühma maskott Miki- Orvapoiss tutvustas ennast ja rääkis, et tema kodu asub meie pargis ja sealt vaatab ta tihti lasteaia poole. Ta on märganud hästi palju tublisid ja sõbralikke lapsi. Eelnevalt korjatud käbidest ja okstest meisterdasime õpetaja abiga igale lapsele oma oravapoisi, mille nad said koju kaasa võtta.
DSC01418 (Large)Lapsed ja õpetajaid said sellest päevast ainult positiivseid emotsioone, julgust ja mõtteid sarnasteks ettevõtmisteks. Järgmisel päeval lasteaeda tulles otsisid lapsed uuesti kaste loodusliku materjaliga, mis olid jõudnud aga peitu pugeda. Nüüd oskavad nad neid materjale õues märgata ja ka neid mängus kasutada.
Tundub, et selliseid päevi võiks teha tihedamini. Männioravad ei tundnud puudust valmistehtud mänguasjadest. Neile jäi endile avastamis- ja meisterdamisrõõm!

 

DSC01404 (Large) DSC01407 (Large)
Männioravate rühma õpetajad Ulvi Kaelep ja vanemõpetaja Eve Sarv

DSC01408 (Large)

Leave a Comment

7 + 7 =
Please leave these two fields as-is: