Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Mõtteid vanavanemate peoks

Vanavanemate päeva tähistamine Naksitrallide lasteaias on pikk traditsioon. Mõte novembri lõpus koolieelikute vanavanemad külla kutsuda, tuli algselt sellest, et ühildada mardi- ja kadripäeva kombed . Samas saaksid lapsed tutvustada oma lasteaeda ja tegemisi.
Ettevalmistused selleks peoks algavad juba sügisel, kui mõeldakse välja kingitused,  näiteks: šampusepudeli korkidest rahvuslikud nukud, vilditud seebid, klaasvitraažid, keraamilised seinaplaadid ja küünlaalused. Paljudel lastel on ju neli vanavanemat ja kõik võtab palju aega. Seejärel meisterdatakse kutsed, õpitakse laule, tantse ning luuletusi. Alati on olnud ka pidulaud, mida aitavad katta vanemad ja lasteaia poolt on kringlid ja morss. Sellel peol on lapsed ja võimalusel ka õpetajad rahvariietes.
Samal ajal oleme korraldanud saalis näituse erinevatel teemadel , näiteks: vanad mänguasjad, vanad raamatud, isetehtud mänguasijad . Näitus tekitab alati palju elevust ja äratundmist, et mul oli kodus samasugune.
Kava :
1. Laul ,,Eit ja taat“ eesti rahvalaul
2. Väike lavastus ,,Eit ja taat“ V. Barbo ,,A,B mudilastele“
3. Luuletus ,,Prigadi, pragadi kus sa käisid“ Lapse esimesed tantsusammud III nr.5
4.Tants ,,Kalli- kalli“ Lastetantsupeo tants
5. Laul K. Muldma ,,Kuldne lugu“ Laulupai lk. 8
6. Laul K. Muldma ,,Loom ja lind“ Laulupai lk. 25
7. Laul ,,Kaabu“ ( 1.Minu isa müts on kaabu, ise olen väike Aadu, panen isa kaabu pähe ja nii kõndima ma lähen. Ema vaatab kus on Aadu, kas meil ringi kõnnib kaabu. Ei mind keegi üles leia, kui end kaabu alla peidan. 2. Ema läheb ära kööki, valmistama õhtusööki, enam keegi mind ei otsi, istun kaabu sisse potsti.)
8. Tants ,,Poiste pulgatants“ H.K. Reinsalu
9. Laul M.Wunderlich ,,Vanaema kalli, kalli“ Laulumõnu lk.78
Kontserdi lõpus palume lastel kutsuda vanavanemad tantsuringi, et ühiselt mängida mõned laulumängud:
• Me lähme rukist lõikama M. Liivak ,,Kaks sammu sissepoole“ lk. 70, CD nr.28
• Kaks sammu sissepool M. Liivak ,,Kaks sammu sissepoole“ lk. 66, CD nr. 26
• Saame kuulda, saame näha T. Pärnits ,,Lapse esimesed tantsusammud“ I nr.7
• Hallitanud poiss T. Pärnits ,,Lapse esimesed tantsusammud“ I nr. 10
Kava koostas Rapla lasteaed Naksitrallid muusikaõpetaja Anu Meresmaa

Leave a Comment

10 + 6 =
Please leave these two fields as-is: