Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

11. veebruaril tähistatakse Euroopas 112 päeva

Reedel, 10. veebruaril kogunesid Pärnu nelja lasteaia mudilased sel puhul Liblika lasteaia hoovi Häirekeskuse ja Liblika lasteaiapere koostöös organiseeritud tarkusepäevale „Oskan aidata!“.

Üritusel osalesid Pärnu Liblika Lasteaia, Tralli, Päikesejänku ning Pillerpalli lapsed ja nende õpetajad. Jagame teiega selle pika ja värvika päeva pilte.

Kui kõik 150 mudilast on üles rivistunud, enda kohalolekust valjuhäälselt teada andnud ja keksinud ära väikese soojendusharjutuste seeria, tervitab neid Häirekeskuse töötaja Annika Hiiemäe ja juhatab sisse väikese näitemängu ehk demo.

Mängult on üks lasteaiarühm koos õpetajatega metsas matkamas, kus kahel vallatul tüdrukul tuleb üks imelik ja ohtlik idee: „Teeme nalja ja peidame ennast metsa ära nii et keegi meid üles ei leia!“ Kaaslaste silme all etendasid kaks väikest näitlejat loo, kuidas nad salaja minema  jooksevad, ennast metsas ära peidavad ja seejärel avastavad, et on täiesti eksinud. Siis „kukub“ üks lastest kivi otsa ning teeb endale tõsiselt viga ning teine ronib kõrge puu otsa, kust ta enam ise alla ei saa.

Laste õpetajad, kes omal jõul enam lapsi leida ei suuda, helistavad numbrile 112, et abi kutsuda. Seda kõnet õpetaja Krista ning Häirekeskuse töötaja Anne Oadi vahel saavad kõlaritest kuulda kõik pealtvaatajad.

Siis aga juhtub midagi, mis ka kõige vapramatel mudilastel silmad põnevusest ümmarguseks venitab: eemal tänaval hakkavad sireenid huigama ja kohale kihutab politseiauto. Sealt hüppavad välja politseinikud ja neil on isegi koer kaasas!

Politseikoer aitabki „kadunud“ võrukaelad üles leida ja siis selgub, et appi peab tulema ka päästemeeskond ning kiirabi. Tublid, mängult päästetud, tüdrukud lasevad ennast politseikoeral nuuskida, päästjatel termokilesse mässida ja kiirabitöötajatel raamiga sõidutada.

Pealtvaatajate rõõmuks on juhtum kiire lahenduse leidnud. Lastele pannakse südamele, et abi jõuab kohale kiirelt, tuleb ainult osata seda õigel ajal ja õigel viisil kutsuda.

Edasi aga järgneb vähemalt niisama palju põnevust ja teadmisi pakkuv osa: kõik lasterühmad saavad endale Liblika lasteaia hoovi plaanid, kus tuleb üles leida ja läbi käia 6 töötuba. Oma vahvate tegemistega on kohal Häirekeskus, Politsei koos Lõvi Leoga, Kiirabi, Päästeamet koos päästekoer Nubluga, Eesti meteoroloogia ja Hüdroloogiainstituudi sünoptik Ele Pedassaar. Lisaks saavad lapsed ise meisterdada lumele Häirekeskuse numbri 112, et see mitte kunagi vajalikul hetkel meelest ei läheks.

Kindlasti said nii lapsed kui ka neid saatnud õpetajad sel värvikal ja teguderohkel päeval uusi teadmisi, kuidas hätta sattudes aidata ennast ja teisi.

Ürituse organiseerisid Häirekeskuse projektijuht Edvi Freiberg ning Pärnu Liblika lasteaia õpetaja Krista Rehkli ja terviseedenduse töörühm.

Krista Rehkli

Pärnu Liblika Lasteaia vanemõpetaja

 

 

 

 

Leave a Comment

3 + 14 =
Please leave these two fields as-is: