Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Hurraa- Lasteaed Mai liiklusväljak on avatud!

SAMSUNG CAMERA PICTURES„Mai, me lasteaed, Mai me lasteaed…“ kõlas valjuhäälne laste laul. Pikk ootusaeg oligi saanud lahenduse. 7. juunil kell 16. 15 lõikasid lasteaia direktor ja hoolekogu esinaine  läbi liiklusväljaku lindi. Auringi sõitsid Kalevi jalgrattaklubi noored ratturid. Perede ühine  liiklusõhtu oli avatud!

Liiklusväljaku rajamist oli planeeritud alates 2016 aastast kui Pärnu Linnavalitsuse organiseerimisel uuendati lasteaia õueala asfaltkate. Hoolekogu ja lasteaia koostöö tulemusena kirjutati maanteeametileprojekt „Mai lasteaia liikumisväljak“ liiklushariduse andmiseks lastele. Liikumisväljaku markeeringu teostas  firma Roadwolf OÜ.

PSAMSUNG CAMERA PICTURESerepäevaks olid lapsed juba hommikul lasteaeda kaasa toonud sõidu-, tõuke- või jooksurattad ja jalgrattakiivri. Õhtuks oli lasteaia õueala jaotatud kaheksaks töötoaks- kõigis liiklusteemalised tegevused. Töötubade läbiviimisesse olid lisaks lasteaia õpetajatele kaasatud Maanteeamet, Politsei-ja piirivalveamet, Striderja Pärnu Kalevi Spordikool.

Iga lasterühm alustas töötubade läbimist kindla järjekorra alusel. Nii lapsed kui vanemad said igast mingi tarkusetera või uue mängu ära õppida.

SAMSUNG CAMERA PICTURESKõige pisemad koos vanemaga said proovida jooksurattaid „Striderirajal“. Samal ajal näitasidsuuremad oma liiklusalaseid rattasõiduteadmisi ja oskusivastavatud liiklusväljakul. Lapsevanemad osalesid jalakäijatena.

Kõik said kontrollida oma teadmisi rattakiivri nõuetekohasest kandmisest ning näha munakatse abil, mis juhtub kui kiiver valesti peas. Just selles töötoas selgus, et lastevanemate teadmised kiivri õigest kasutamisest on nõrgad, mistõttu hinnati sealt saadud uusi teadmisi väga kõrgelt.

Kui oluline on ratta korrasolek, mida see täpselt tähendab ja kuidas laps-jalgrattur tänaval liigelda tohib, rääkisid lastele selgeks noorsoopolitseinikud.

15Väga põnev oli laste jaoks minna koos vanematega päris tänavale sõiduteed ületama. Maanteeameti spetsialisti abil korrati üle senised teadmised ja saadi kindlasti  mõni uus- näiteks, kuidas võib autojuhti tervitada või tänada.

Eriti suurt elevust laste hulgas tekitas vigurrada, mis nõudis osavust, tähelepanu jaotamist ja head sõiduki valitsemist. Rada püüdsid läbida mitmed huvilistest lapsevanemadki.

6Kolm töötuba olid pühendatud mängudele. Lapsed pidid neis näitama nii teadmisi kui liikumist ja osavust. Kõik said meelde tuletada valgusfoorivärvid ja nende tähenduse ning iga tule juures täita õigesti harjutuse. Vanemad lapsed mängisid lisaks fooritulede häälikumängu.

Ühel mänguväljakul pidid lapsed paaridena liikuma nii, et tagumine juhib esimest õigeid helisignaale jälgides. Osalejateks olid nii lapsed kui vanemad. Selles mängus pandi proovile koostöö ja tähelepanelikkus. Kolmas mäng pani lapsed erinevaid keksumänge hüppama. Uued keksud lasteaiahoovil said selgeks õpitud.

Perepäev lõppes tagasisidelehti täites. Lapsed said kehakinnituseks kohukese ja loosikotist üllatuse.

SAMSUNG CAMERA PICTURESPerede liikluspäev õnnestus igati. Ilmataatki toetas seda soojalt. Lapsed said koos vanematega lustida ja liiklemise tarkusi talletada.  Perepäeval osalesid 140 lapse pered. Lemmiktöötubadeks kujunesid lastel liiklusväljak ja vigursõidurada, vanematel kiivri kasutamine ja sõidutee ületamine.

Suured tänud korraldajatele ja osalejatele! Meie lasteaia liiklusväljak on tänu uutele omandatud teadmistele ja kogemustele turvaliselt kasutatav.

 

Margarita Kask,

Ly Akenpärg,

Silja Kaur

Pärnu Lasteaed Mai pedagoogid

2212131721

 

 

 

 

 

Leave a Comment

3 + 9 =
Please leave these two fields as-is: