Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

„Õunaussi sada sammu“ Klooga lasteaias

 

21616032_1650533111658027_9202743048136890963_n (Medium) (2)Ütleb lauluridagi, et „Mäng on väikese inimese töö“. Nii toimuski ühel septembrikuu nädalal Klooga lasteaias üritus „Õunaussi sada sammu“, mis oli täis mänge, naeru ja elevust. Kuna Klooga lasteaia üheks põhiväärtuseks on tervise väärtustamine, siis sellest tulenevalt olid ka nädala tegevused seotud nii toitumise, liikumise kui ka koostööga. Ürituse teema oli inspireeritud Vabariigi Aastapäeva 100 sünnipäeva ja Tervise Arengu Instituudi poolt korraldatud „Kogu köögiviljad korvi“ kampaaniast. Tähtis on, et igast lapsest kasvaks kord terve ja tervist väärtustav Eesti kodanik.

Põnev nädal sai alguse Oravapõnnide rühma  (3-5 a) laste korraldatud laadaga õues. Lapsevanemad olid lastele kaasa andnud mitmeid erinevaid puu-ja juurvilju mida lapsed teistele rühmadele müüa said. Lapsed olid täis elevust ning laadamelu läks edasi veel teisipäevalgi kui oli järg vanema rühma  Päiksejänkude (5-7 a) käes, kes samuti oma laadakaupa teistele rühmadele pakkusid. Uudistama olid tulnud ka sõimerühma lapsed, kes said maitsta erinevaid vilju ning õpetaja ja vanemate laste abiga selgeks ka juur-ja puuviljade nimetused. Jälgides lapsi laadakaupmeestena/naistena selgus, et nii mõnigi laps võiks edaspidigi laatadel edukalt  läbi lüüa. Tore oli aga näha, et ka lapsevanemad olid vaeva näinud ning lisaks juur-ja puuviljadele olid laadakaupadeks veel omatehtud hapukurgid, mustsõstra siirup ning ka erinevaid marju.

Kolmapäeval läks lahti „Õunaussi sada sammu“ sportlik seiklus. Suursündmus algas ühise laulumänguga „Õunake“. Seejärel lapsed läbisid seiklusrajal kolm tunnelit, vigurkõnni, rõngastest läbi pugemise, vanaema õunaaia ja jämedal köiel kõndimise. Oma teekonnal kohtus õunauss erinevate putukatega ning vanaema õunaaias viljapuudega. Neljapäeva õhtul jätkus seiklus koos vanematega. Lapsele järgi tulles suunduti koos lapsega lasteaia hoovialal asuva metsa alla otsima tuttavaid puuviljade ja putukate pilte. Kui kõik pildid leitud, mindi õuesõppe paviljoni kivimaalingid maalima. Kellega õunauss oma teekonnal kohtus said ka kividel kajastatud. Mõned pered maalisid mitu kivi ja nii saimegi kokku 100 kivimaalingut, mis on kingituseks Eesti Vabariigi 100 sünnipäevaks. Kivid jäid kaunistama õuesõppe paviljoni all toimuvat näitust „Kogu köögiviljad korvi“, milles olid esindatud kõigi rühmade kunstitööd antud teemaga seoses.Näitus oli avatud vaatamiseks ka lastevanematele, et tõsta nende teadlikkust tervislikust toidust. Eelkõige sööma rohkem puu- ja juurvilju ning tegema poes õigeid valikuid. Samuti olid näitusel silmaringi laiendamiseks erinevate köögiviljade kohta kirjas olulist infot. Tegevuse lõppedes sai iga pere seiklus diplomi.

Reedel olid taaskord kogu lasteaia pere õues ning lapsed said võistelda kummikute loopimises, kus täpsusviskeid ootas puu otsas rippuval nööril vana potikaas.

Nädal oli meeleolukas ning teguderohke! Nii lapsevanemad, lapsed kui ka lasteaia personal jäid tegevustega rahule, mis oli näha nii asjaosaliste silmist kui ka  positiivsest tagasisidest.Meie eesmärk on,  et õnnelikust lapsepõlvest sirgunud lapsest saaks tulevikus õnnelik ning tubli eestimaalane.

 

Klooga lasteaia õpetajad: Harda Meri ja Kadi Komp

 

 

 

Leave a Comment

14 + 3 =
Please leave these two fields as-is: