Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Mängud: “Moosikeetmine” ja “Avasta looduse värvid”

MÄNG: “MOOSIKEETMINE”

moosikeetmine (Medium)Sobilik eelkõige 3-4 aastastele lastele, kuid alati võivad mängida ka nooremad või vanemad lapsed.

Mängu eesmärk:  Laps tunneb marju: mustikas, maasikas, vaarikas.

Laps teab, et marjadest saab keeta moosi.

Laps liigub muusika saatel ning tunneb liikumisest rõõmu.

Areneb tähelepanu.

Mängu käik: Õpetaja tutvustab lastele marju: maasikas, vaarikas, mustikas. Räägib lastele, mida saab antud marjadest teha. Näiteks moosi keeta.

Keedame ka ise moosi. Lapsed valivad endale marja, millist moosi nad soovivad keeta (paberist välja lõigatud marjapildid).

Õpetaja paneb paberist valmistatud marjapurgi, millel peal vastav mari võimlemisrõnga sisse. Kokku kolm rõngast koos purkidega. Nüüd hakkame moosi keetma. Kuidas moos keeb? mul- mul-pot, pot. Teeme moosi keetmise häält.

Edasi aga paneb õpetaja muusika ning lapsed jooksevad või kõnnivad ruumis ringi. Kui muusika katkeb, siis tuleb lapsel leida oma marjale vastav rõngas ning minna rõnga sisse. Nii saigi moos valmis! Antud tegevust võib korrata vastavalt laste soovile. Mäng on tehtud kolme erineva marjaga ja purgiga, kuid alati saab marju ja purke vastavalt vajadusele juurde teha.

MÄNG: “AVASTA LOODUSE VÄRVE” Antud mäng on sobilik 5-7 a lastele, kuid saab kasutada ka nooremate lastega kui teha väiksem värvialus, milles vähem värve. Mängu eesmärk:

Laps märkab looduses leiduvaid värve

looduse värvid (Medium)Lapsel areneb sõnavara

Mängu käik: Lapsed saavad värvialuse, millel peal erinevad värvid. Lapsel tuleb otsida õues igale värvile vastav loodulik materjal (leht, muld, kivi, puukoor, sammal, liiv jne). Sõnavara arendamiseks saab laps mõelda ning öelda, mis värvi annab looduslik materjal ning värvialusel olev värv kokku (samblaroheline, kastanipruun). Toredat mängimist koos lastega!

 

Klooga lasteaia õpetaja Kadi Komp

Leave a Comment

10 + 4 =
Please leave these two fields as-is: