Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Triibud ritta- Sirje Illopmägi

Üle-eestilise Teeme Ära talgupäeva üheks üleskutseks oli tuua rohkem värvi meie elukeskkonda ning kinkida Eestile oma kodukihelkonna värvid. See üleskutse inspireeris lasteaia töötajaid ning tekkiski mõte värvida lasteaia territooriumil olevad pingid ja laste varjualune Eesti kihelkonnavärvidesse. Teavitasime ka lapsevanemaid, et lasteaias toimub 5. mail talgupäev „Triibud ritta”. Registreerisime oma talgupäeva Teeme ära keskkonnas ja saime talgujuhi stardipaketi, milles oli ka Reet Piiri raamat „Eesti kihelkondade värvid. Kodukohavärvid Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks”. Eesti rahvarõivaste omapära ja ilu hinnatakse enamasti naiste rõivaste järgi. Raamatus on välja toodud just seelikutes kasutatud värvid. Nii saimegi teada, et Kohtla-Järve asub Jõhvi kihelkonnas.

Uurides Jõhvi kihelkonnavärve tõdesime, et ettvõtmine on päris mahukas, sest triibud on erineva laiusega ja üheksa värvitooniga.
Talgupäeva hommik oli pilvine ja ilm jahe, kuid kohaletulnud talgulisi see ei heidutanud. Kokku tuli talgulisi 12 täiskasvanut ja 5 last. Eeltöö värvitriipude paigutuse osas oli kantud paberile ning algas pinkide ja varjualuse teipimine ning seejärel värvimine.

Ka lapsed võtsid pintsid kätte ja tõmbasid triipe. See oli nende jaoks põnev tegevus, sest sai ju oma käega päris tööd teha. Talgutöö lõppes VAU – efektiga. Kõik imetlesid oma maalritööd. Lasteaia pingid ja varjualune särasid rõõmsates värvides. Ka möödaminejad seisatasid ja imetlesid Jõhvi kihelkonnavärve. Talgulisi tänati tänukirjaga ja väikese lepatriinu meenega. Ka soe supp ja kaneelisaiakesed maitsesid ülihästi.

Talgulised jäid väga rahule ning lisasid, et kirkad värvid kaunistavad laste elukeskkonda ning see on nende kingitus lasteaiale ja Eesti Vabariik 100. sünnipäevaks.

Aitähh talgulistele!

Leave a Comment

11 + 13 =
Please leave these two fields as-is: