Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Terviseedendamine Laulasmaa Kooli Klooga Lasteaias.

Klooga lasteaed kuulub Tervisedendavate Lasteaedade Võrgustikku alates 2008 aastast. Lasteaias on planeeritud selle ajaga erinevaid tervistedendavaid tegevusis ja üritusi nii lastele, lastevanematele kui ka personalile. Sellel õppeaastal lasteaia terviseedandamise meeskond otsustas, et oleme ise kõigepealt aktiivsed ja läheme pühapäeval 23.septembril Pääsküla rabamatkale. Kutsusime kaas ka töötajaid Klooga koolimajast. Ilm oli sellel päeval tujukas: paistis päike, sadas vihma ja rahet ning puhus tugev tuul, aga matkalisi see ei heidutanud. Rabateel oli palju uudistamist, sai tutvutud raba maastikuga ja raba taimedega  ning tähelepanelikumad said maitsta ka jõhvikaid. Korjati ka algava sügisnäituse jaoks looduslikke materjale: sammalt, lehti, oksi ja väikseid seeni. Vaatetornis sai ka käidud ja ülevalt poolt uudistada Pääsküla raba, mis oli uhke oma sügisvärvides. Vaatetorni juures toimus ka väikepiknikmüristamise ja rahesaju saatel, mis matkalisisugugi ei seganud.

Köögiviljakampaania raames 11.09- 30.09.18 toimusid lasteaias erinevaid üritusi. Põnevamad olid sügislaadad, mis toimusid õuepaviljonis kahel päeval. Müüjateks olid Oravapõnnide ja Päikesejänkude rühmade lapsed. Kaubeldi lapsevanemate poolt kaasa antud sügisandidega. Päikesejänku rühma lapsed, aga müüsid lausa enda valmistatud õunamoosi ja hapukurki, mis maitsesid nii väikestele kui ka suurtele laadalistele. Kauplemine käis uhkete sügislehtedega. Maailmasüdamepäeva tähistatakse 29. septembril selle raames oli meil südame hoidmiseks  korraldatud spordipäev,mis toimus lasteaias 27. septembril. Õpetaja Harda organiseeris„Arbuusijooksu“. Väikesed Mürakaru rühma lapsed said arbuusi pildi ja tegid ümber maja jooksu, et oma rühma puu juurest leida päris arbuus. Oravapõnnide rühma lapsed pidid minema lasteaia kõrval asuvasse metsa, kuhu olid arbuusi pildid peidetud ja need üles otsima ning siis oli vaja oma rühma puu juurest üles leida päris arbuus. Suuremad Päikesejänku rühma lapsed jooksid lausa maratoni Klooga järve äärde, kus oli vaja lahendada ristsõna, mille vastust „arbuus“ oli vaja tulla oma rühma puu juurest otsima. Õhtul olid lapsevanemad kaasatud orienteerumismängu. Laps võttis võlukorvist ühe pildi, mille paarilist oli vaja koos vanemaga minna otsima lasteaia õuealalt. Kui paariline leitud järgnes oma rühma maskoti pildi (jänes, orav karu) katmine mitmesuguste erinevate seemnetega. Kui töö olitehtud, said nii lapsed kui ka vanemad end kosutada maitsva porgandi ampsuga.

Tervisemeeskond tänab kõiki osalejaid ja soovib sportlikku meelt ja palju tervist edaspidiseks.

 

Helju Saamer

Laulasmaa Kooli Klooga lasteaia vanemõpetaja

Leave a Comment

5 + 4 =
Please leave these two fields as-is: