Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Seljametsa lasteaia toimetamised-Kaire Holm

Paikuse lasteaed on loodust ja keskkonda armastav ning õpetab lapsi juba maast madalast loodusesse sõbralikult suhtuma. Lasteaedades toimetatakse palju õues,  sorteeritakse prügi ja tehakse erinevaid õppekäike.  Kogu lasteaiapere osaleb Rohelise kooli programmis ning selle raames toimuvas projektis ,,Suur taimejaht!”. Lasteaed on liitunud projektiõppe programmide: “Tere, kevad!”, Räpina aianduskooli “Tomatisõbrad” ning Suukooli kampaania “Hambad puhtaks”.

Selle õppeaasta viimane suurem väljasõit toimusKeskkonnainvesteeringute Keskuserahastusel. Selle projekti “Kasvatajad meie ümber” kirjutasidSeljametsa lasteaia õpetajad Kaire Holm ja AveliAfanasjeva. Eesmärgiks oli tutvustada lastele suurtootjaid, kelle toodang on mahe ja puhas kemikaalidest.

Õppekäik viis Paikuse lasteaia Paikuse maja ja Seljametsa maja lapsed külla Pajumäe mahetallu Viljandimaal, seal ootas noori teadmishimulisi lapsi taluperemees Viljar Veidenbergoma truu ja sõbraliku kaaslase koer Dingoga.

Talunik tutvustaslasteletalu igapäevatoimetusi.Laudas hõljuvad lõhnad lastele eriti ei meeldinud, elevust tekitas hoopiski võrdlus, etsilo on lehmade kompott.Suurimat rõõmu valmistasid loomulikult vastsündinud vasikad.

Peale põhjalikku ringkäiku söödahoidlas, lehmalaudas ja lüpsiplatsil, suundus taluperemees lastega tootmishoonesse, kus tutvustas  kõigile piimast saadavaid mahetooteid. Lisaks oli pererahvas valmis seadnud degusteerimislaua, mida ehtisid talutoodangud: kohupiimakreemid erinevate moosidega, mahepiim, kama, maitsestatud ja maitsestamata jogurt. Maitseelamus oli võrratu!

Erinevad projektid jätkuvad õppeaasta lõpuni. Hetkel käib lasteaias usin taimede kasvatamine. Istikuid saab ostma ning vaatama tulla Seljametsa külalaadale, kus lapsed ise tutvustavad ning kauplevad taimedega.

Leave a Comment

6 + 14 =
Please leave these two fields as-is: