Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

30 aastat Eesti Lastefondi õppestipendiumi!

 

Laupäeval, 25 mail  kell 14.00 toimub  Peppersackis  SA Eesti Lastefondi õppestipendiumide üleandmine asenduskodust pärit kõrgkoolis õppivatele noortele. Sellel aastal on noori 13 ja kokku jagatakse stipendiumideks   5100 eurot.

SA Eesti Lastefondi Stipendiumifond on väärikas õppimise toetaja, asenduskodu noori on toetatud juba alates 1989. aastast. Stipendiumit saavad tudengid õpivad väga erinevates kõrgkoolides: Sisekaitseakadeemias, Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis, Tartu Ülikoolis, TalTech Eesti Mereakadeemias, Eesti Maaülikoolis.

„Õppestipendium ei ole ainult rahasumma, see tekitab minus tunde, et minusse ja ja minu unistustesse usutakse, nii nagu mina sellesse usun“, kirjutab üks stipendiaatidest. Stipendiumile kandideerinud tudengid on tublid ja töökad inimesed, kes proovivad elus hakkama saadahoolimata olnud proovikividest . „Oma igapäevases elus olen äärmiselt organiseeritud ja distsiplineeritud. Ma ei luba endale kohtumistele või loengutesse hiljaks jäämist,“ kirjutab teine stipendiaat.

SA Eesti Lastefondi pikaajaline juht Sirje Grossmann-Loot ütleb, et olgu ajad head või halvad, lastekodust pärit noorte õppimist peab alati toetama. Kokku oleme 30 aasta jooksul  õppimist toetanud enam kui  84 000 euroga – loomulikult tänu Stipendiumifondi toetajatele – Saaremaa Ralli, Kühne+Nagel , Mapri Ehitus.

Stipendiumid antakse igal aastal üle pidulikult, sel aastal leiab see aset ajaloohõngulises Peppersackis, aga enne seda uudistame Ajaloomuuseumi  väljapanekut. Hea õppimise eest,  saavad õppurid  ka kingikoti, mille on täitnud Forum Cinemas,Itaaliapitsa, Lamberts ja  Shokobox.

SA Eesti Lastefond tänab kõiki eraisikuid ja  ettevõtteid, kes on toetanud Stipendiumifondi.

SA Eesti Lastefond asutati 12. veebruaril 1988 ja on vanim lastekaitsega järjepidevalt tegelev organisatsioon Eestis. 1989. aastast kuni 2003. aastani toetas Eesti Lastefond õppestipendiumiga nii kesk-, kutse- kui kõrgkoolis õppivaid lastekodukasvandikke. Alates 2004.a.toetame õppestipendiumiga vaid kõrgkoolis õppivaid asenduskodunoori.

 

 

Sirje Grossmann-Loot

SA Eesti Lastefondi juhataja

51 474 40

Leave a Comment

6 + 6 =
Please leave these two fields as-is: