Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Mänguasjamuuseum toob Teatri Kodu lavale Pettsoni, Finduse ja krähmud

Neljapäeval, 31. oktoobril 2019 esietendub Teatri Kodus lastelavastus “Pettson, Findus ja krähmud”, mille nimiosades mängivad Ott Sepp ja Marko Mäesaar ning lavastajatöö on teinud Veikko Täär. Rootsi kirjaniku Sven Nordqvisti armas lugu kass Findusest ja lodumütsiga vanamehest Pettsonist on mõeldud lastele alates neljandast eluaastast.

Lavastaja Veikko Tääri sõnutsi sobib lugu hästi just Teatri Kodu lavale, sest sealne keskkond on vahetu ja vägagi pettsonlik. “Väikestele vaatajatele on ruum ideaalne ning neil tekib tunne nagu oleksid nad istumas Pettsoni majakeses, keset sündmusi,” lisab Täär.
Loo Pettsoni ja Finduse tavalisest, kuid samas väga erilisest päevast on dramatiseerinud Veikko Täär, kunstnikutöö on teinud Marge Martin ja tema assistent Mairit Paluvee, muusikalise kujunduse on loonud Toomas Lunge. Lavastuse produtseerib Tartu Mänguasjamuuseum.

Varem on Tartu Mänguasjamuuseum Teatri Kodus välja toonud lavastused “Sipsik”, “Öö mänguasjamuuseumis”, “Väike prints” ja “Raha-haa-haa”. Koostöös Teatribussiga on sündinud kuni kahe-aastastele lastele ja nende vanematele mõeldud beebiteatri lavastus “Pärismängult”, mis on ka praegu Teatri Kodu mängukavas.
Uus lastelavastus kuulub Tartu Mänguasjamuuseumi juubeliaasta programmi “Vinge veerandsada!”.

Tartu Mänguasjamuuseum ja Teatri Kodu asuvad Tartu vanalinnas Lutsu tänaval ja on aastaringselt avatud kolmapäevast pühapäevani kell 11-18. Lisainfot näituste, teatrietenduste ja õpitubade kohta saab aadressilt www.mm.ee või telefonil 7461 777.

Lisainfo:

Marge Pärnits
Tartu Mänguasjamuuseumi arendusjuht
marge@mm.ee
5136 716
www.mm.ee

Leave a Comment

10 + 9 =
Please leave these two fields as-is: