Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pipid tähistavad Estonias „Pipi Pikksuka” 100. etendust

Homme, 31. jaanuaril jõuab rahvusooperis 100. etenduseni Ülo Vinteri ja Ülo Raudmäe lastemuusikal „Pipi Pikksukk”. Ümmargust juubelit tulevad Estoniasse tähistama endised ja praegused Pipi osatäitjad: Anu Kaal, Katrin Karisma, Vaike Kiik, Ingel Mikk, Merit Männiste, Lydia Roos, Liina Saari ja Nele-Liis Vaiksoo.

„Pipi Pikksuka” 100. etendus algab 31. jaanuaril kell 12. Etenduse vaheajal jagavad kõik Pipid Estonia Valges saalis autogramme, rahvusooperi koridorides jalutavad etenduse tegelased. Valge saali ees on Pipi mänguhobune, millele saab otsa ronida ja pilti teha. Etendust dirigeerib Priit Aimla, Pipi rollis astub üles Merit Männiste, teistes osades Aare Kodasma, Maris Liloson, Terje Pennie, Riina Airenne ja Raivo E. Tamm, kes teeb Kõva-Karlssoni rollis kaasa 55. korda.

Astrid Lindgreni legendaarse lasteraamatu ainetel loodud muusikali dramatiseeris ja lavastas 2011. aastal Andres Dvinjaninov. Laulutekstid kirjutasid Enn Vetemaa ja Neeme Kuningas. Lavastuse kunstnik oli Riina Degtjarenko.

Pipiga seotud tähtpäevi on sel aastal teisigi. Tänavu möödub 75 aastat „Pipi Pikksuka” esimese raamatu ilmumisest Rootsis 1945. aastal.

Foto: Harri Rospu. Pipid – Nele-Liis Vaiksoo, Ingel Mikk ja Merit Männiste.

Leenu Nigu
Kommunikatsioonijuht
Rahvusooper Estonia
leenu.nigu@opera.ee
+372 555 22 618
www.opera.ee
Estonia pst. 4, 10148 Tallinn, Estonia​

Leave a Comment

8 + 13 =
Please leave these two fields as-is: