Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tartu Ülikooli Kliinikumi lasteintensiivravi osakond saab Selveri heategevuskampaania abil kaasaegse fiiberbronhoskoobi koos kaamerakeskusega

Jõulukuul kogusid Selverid traditsioonilise heategevuskampaaniaga “Koos on kergem” heade inimeste annetusi kohalike lastekliinikute ja haiglate lasteosakondade toetuseks. Tartumaal kogunes kampaaniaga 13 300 eurot ning täna andis Selver annetussumma Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile üle. Heategijate toel avanes võimalus vahetada välja kliinikumi kõige pisemate patsientide ravimisel kasutatav amortiseerunud fiiberbronhoskoop. Uus seade on juba koos innovaatilise kaamerakeskusega, mis võimaldab kõrgkvaliteetseid salvestisi hiljem analüüsida.

Fiiberbronhoskoop on valgust juhtivatest kiududest sond, mida kasutatakse lasteintensiivravi osakonnas kõige sagedamini ülemiste ja alumiste hingamisteede haiguste ning arengurikete täpseks diagnoosimiseks. “Peenikese fiiberbronhoskoobita ei ole võimalik lastel ega vastsündinutel mitmeid hingamisteede haiguseid täpselt diagnoosida. Ainult täpse diagnoosi alusel saab planeerida õigeaegset ning asjakohast ravi. Samuti on bronhoskoobist abi olukordades, kus võõrkeha on sattunud hingamisteedes nii sügavale, et teiste vahenditega pole seda võimalik kätte saada,” kommenteeris Tartu Ülikooli Kliinikumi lasteintensiivravi osakonna juhataja Tuuli Metsvaht. Metsvaht lisas, et uus fiiberbronhoskoop annab võimaluse pilte ja videoid hea kvaliteediga salvestada ning nii vajadusel konsulteerida teiste spetsialistidega nii Eestis kui ka mujal maailmas.

„Selverile on läbi aastate olnud südameasjaks aidata nõrgemaid panustades väikelastega seotud meditsiiniseadmete soetamisse. On suur au vedada üht Eesti vanimat heategevuskampaaniat, mis seisab selle ülla eesmärgi täitmise eest. Heade klientide, Selveri töötajate ja koostööpartneriteta poleks see toetussumma kokku tulnud. Täname kõiki oma panuse eest!“ ütles Selveri juht Kristi Lomp.

Kuna tegemist on kallihinnalise seadmega, mille hind ulatub üle 20 000 euro, andsid lisaks Selveri kampaanias osalenutele oma panuse selle hankimiseks ka Lastefondi heategijad.

Ka eelmine bronhoskoop on Lastefondi heade annetajate abil 2009. aastal ostetud, aga see on tänaseks amortiseerunud ning vajas hädasti väljavahetamist.

“Meil on siiralt hea meel, et nii paljude heategijate abil saavad Tartu Ülikooli Kliinikumi kõige pisemad patsiendid nüüd kaasaegse seadme, mis võimaldab arstidel veelgi paremini diagnoosida ja raskelt haigeid lapsi aidata. See seade on nii uus, et selle tootmist alustati alles selle aasta alguses ehk naljatamisi tellisime “seadme tulevikust””, lisas häid annetajaid tänades Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi strateegiajuht Siiri Ottender-Paasma.

Selveri heategevuskampaania “Koos on kergem” toimus sel aastal 17. korda. Novembri keskpaigast jaanuari alguseni said Selveri kliendid abivajajaid aidata, soetades Kalevi kampaaniašokolaadi ning kampaaniahelkureid ja ostes Haage vett, Kalevi Maiuspala ja Tartu Milli tooteid ning Mayeri All-Care pesukapsleid. Lisaks annetas Selver igalt ostult 1 sendi lasteosakondade toetuseks ja annetuse sai jätta korjanduskasti. Nii kogunes üle Eesti väikeste patsientide heaks üle 100 000 euro.

 

Leave a Comment

15 + 13 =
Please leave these two fields as-is: