Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Eva Lootsar

Täna on sünniaastapäev meie koolieelse kasvatuse edendajal 20. sajandi II poolel – Eva Lootsaril. Tema pärand ja panus koolieelse pedagoogika arengusse jaguneb tinglikult kolmeks: esteetiline kasvatus, laste mäng ja töö ning pedagoogide ja lastevanemate nõustamine kasvatusküsimustes. Ta oli seisukohal, et laste kasvatamisel ei ole pisiasju.

E.Lootsar oli lasteaednike seas tuntud kui ilutegija ning esteetilise kasvatuse edendaja, kes pööras suurt tähelepanu laste loovate võimete arendamisele.
Ta pidas väga oluliseks varasest east alates aidata kaasa lastes ilumeele ja kunstimaitse kujunemisele, mis algab lihtsatest asjadest-last ümbritsegu ilu, kord ja puhtus. Erilisel kohal olid muusika-ja kunstikasvatus.

Tema koostatud töö-ja kunstialbumid (1964-1969), näiteks “Rebime ja lõikame”,”Voldime”  jt. olid armastatud ja vajalikud käsiraamatud nii lasteaias kui kodus. Laste mäng kui koolieelse ea juhttegevus oli tema loomingus aukohal.
Eva Lootsar on oma isiksuse erilise võlu ja kütkestava sarmiga sööbinud nii oma rohkete kolleegide kui arvuka õpilaspere mällu.

 

Mare Torm,

haridusloolane

 

Leave a Comment

3 + 9 =
Please leave these two fields as-is: