Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pärnu Tammare Lasteaia koolieelikud külastasid Piimajõe lüpsifarmi

 

Tammsaare lasteaia Pöialpoiste rühm külastas piimanädala raames Piimajõe lüpsifarmi. Enne farmi külastust toimus rühmas arutelu teemadel: „Kuskohast tuleb piim meie toidulauale?“, „Milliseid toiduaineid saab piimast?“, „Kuidas piim jõuab poodi?“.

Kuna päris lehma polnud paljud lapsed lähedalt näinud, sai õpetaja Eda Aljaste eestvedamisel teoks õppekäik lehmalauta. Piimajõe lüpsifarmis ootas meid ees loomakasvatusjuht Karin Feldmann, kes rääkis ja näitas lastele, kuidas toimub lehmade robotlüpsmine ning söötmine.

Koos Karini ja õpetajatega tehti ringkäik laudas, kus oli kaks tuhat lehma. Samas nägid mudilased taraga piiratud aedikus väikeseid pullvasikaid, kellele õnnestus ka pai teha. Kontoriruumis vaatlesid lapsed monitoridest, kuidas loomad liiguvad korrapäraselt lauda territooriumil. Mudilased kuulasid huviga, mida rääkis Karin Feldmann ning küsimusigi esitati hoolega. Kohtumise lõppedes saadi kaasa mitut sorti kohukesi, mida siis lasteaias lõunasöögi lõppedes degusteeriti.

Selgus, et kohukesed olid väga maitsvad. Õppekäik lauta oli huvipakkuv ja teadmisterohke.Vahva oli jälgida laste tõsiseid arutelusid, kellele missugune sort rohkem meeldib ja miks. Järgmisel päeval meisterdasid lapsed ühistööna: „Lehmad sügisesel aasal“.

Pöialpoiste rühma lapsed ja õpetajad tänavad Piimajõe lüpsifarmi ja Karin Feldmanni huvitava ja elevust tekitava õppekäigu eest.

Sündmust kajastas Tammsaare lasteaia Pöialpoiste rühma õpetaja

Aivi Rosenberg

Leave a Comment

14 + 6 =
Please leave these two fields as-is: