Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tibutare Lasteaed tegi üle- Euroopalisel Spordinädalal peresporti.

Värskes õhus liigub laps, kobedamaks saab ka paps!

 

Euroopa Spordinädala raames toimus Tabasalu Lasteaia Tibutare õuealal 23. septembri õhtupoolikul perespordipäev. Euroopa spordinädala eesmärk on tõsta inimeste liikumisharrastuse ja spordialast teadlikkust kogu Euroopa Liidus.

Sissejuhatuse spordinädalasse tegi Tartus asuv Baltimaade suurim Spordi- ja Olümpiamuuseum, kes käis Tibutares külas, et tutvustada lastele Eesti kuulsaid sportlasi ja vanu spordivahendeid.  Väikestel tibutarelastel oli uudistamist küllaga – nad õppisid seostama spordialasid ja spordivahendeid, mõistsid miks spordivahendid, mida nad tänapäeval kasutavad, nägid vanasti hoopis teistsugused välja.

Lapsed tutvusid tegevuse käigus erinevate spordialadega ja nuputasid, milline võiks olla nende endi lemmiksport. Läbi erinevate liikumismängude õppisid tulevased sportlased tunnetama keha ja panid proovile oma osavuse, kiiruse ja tähelepanuvõime. Samuti said lapsed teada, miks on tähtis enne trenni teha soojendus ja miks on tähtis hiljem puhata.

Õhtusest spordipäevast võtsid osa nii suured kui ka väikesed tibutarelased, vennad-õed ja lapsevanemad. Kõik olid kohal, et koos nautida liikumist ja sportlikku tegutsemist. Spordipäev algas õues ühise soojendusvõimlemisega, edasi tuli läbida erinevaid alasid: täpsusvise tennispalliga läbi rõnga, kotisjooks, palliralli ja saapavise vastu kurikaid. Laste ja lapsevanemate ühised tegevused pakkusid rõõmu, lusti ja võistluspinget kõigile. Eriti meeleolukaks kujunes isade jooksuvõistlus üle kelgumäe pallide kandmisega. Spordipäeva lõpetas piknik, kus rühmad kogunesid oma terassidele, et üheskoos süüa tervislikke võileibasid, juua kuuma piparmünditeed ja  vahetada spordipäeva muljeid ning emotsioone.

Kokku tuli meeleolukas sügispordisündmus, kus koos lastega lustisid päris suure mõnuga ka lapsevanemad.

Eestis korraldab juba teist aastat lasteaedadele Spordinädalat Eesti Olümpiakomitee koostöös Ühendusega Sport Kõigile. Projekt on äärmiselt hästi vastu võetud, mida kinnitab sündmuste arv – seitsme päeva jooksul toimub üle 1200 erineva spordiürituse üle Eestimaa.

Suured tänud kõikidele, kes Tibutare spordipäeva  toimumisele õla alla panid!

 Terve Eesti eest!

Tibutare liikumisõpetaja Anna Sõõrd

 

Leave a Comment

3 + 14 =
Please leave these two fields as-is: