Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Pärnu Raja Lasteaia lapsed möllasid talimängudel

 

Mudilased kasutasid kaua oodatud võimalust ja nautisid täiel rinnal lumerõõme.
Ehkki praegusel ajal on raske korraldada tavapärasel viisil ühisüritusi haridusasutustes, siis oli talimängude läbiviimine Pärnu kõige uuemas lasteaias, millel suisa oma kelgumägi, nii laste kui täiskasvanute poolt igati oodatud ettevõtmine.
Pärnu Raja lasteaias võis mitmel päeval ennelõunal näha lapsi askeldamas nii kelgumäel kui hoovi peal, sest toimusid esimesed Raja Maja Talimängud.
Mängupäevadest võtsid osa kõik aiarühmad, mille lapsed on vanuses 2-7 a. Jõudu prooviti näiteks kelgu haalamises ja mäest alla kelgusõidus. Kelgu haalamisel tuli kelgul istuval lapsel ennast tõmmata posti külge kinnitatud köie abil. Kelgumäe nõlvale valmis värviliste kurikatega ääristatud rada, ikka selleks, et mudilased üksteisega arvestaksid ja ohutult üles ning alla jõuaksid. Kuigi kiirust ega osavust nendel mängudel ei mõõdetud, said lapsed ülesande loendada ja meelde jätta, mitu korda jõuti mäest alla lasta.
Tegevusi viisid läbi lasteaia liikumisõpetajad Sirje Aoveer ja Karin Kaugeranna, kes planeerisid koostöös rühmadega kogu ürituse selliselt, et iga rühm osaleks tegevustes erinevatel aegadel, seega toimusid välimängud mitmel päeval. Nagu spordimängudele kohane, lõppesid meie talimängud autasustamisega koos medalite ja diplomitega. Selleks „tulid külla“ lõbusad loomakesed – jänes ja rebane, kes lõbustasid lapsi väikese näitemängu ja tantsudega.
Kõige lõpuks jagati tublidele spordilastele diplomid ja loomulikult kuldne šokolaadist medal.
Olid väga rõõmsad, aktiivsed ja mõnusad rajalaste lumised talimängud.
Olgem terved ja sportlikud!

 

Karin Kaugeranna

Leave a Comment

11 + 6 =
Please leave these two fields as-is: