Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lasteaia lustirada

Hea tervise, arengu ning õppimisvõime eelduseks on piisav kehaline aktiivsus, olgu selleks siis jooksmine, hüppamine, võimlemine või mõni muu liikumistegevus.. hea enesetunne ning rõõm liikumisest on igal juhul garanteeritud. Meie maja üks märksõna on hoovilust, seega õues on lepatriinupere väga usin liikuja. Soov oli lapsi ka lasteaia siseruumides rohkem liikuma motiveerida ja nii saigi ühiselt plaani võetud lasteaia ruumidesse üks vahva siseterviserada soetada.

Toreda ja tegusa tervisemeeskonna koostööna valmis visioon tulevasest terviserajast, millest oleks rõõmu nii suurtele kui väikestele lepatriinukatele. Nagu heade asjade ikka, tuleb pisut oodata ja kannatust varuda nii ka meie terviserajaga. Eelmise aasta novembris aga õnnestus meil selle unistuse täitumisele sammuke lähemale astuda. Nimelt korraldas Eesti Terviseradade SA kampaania ” Hakkame liikuma”, kuhu koolid ja lasteaiad said saata liikumisteemalisi loovtöid.

Meie lasteaed võttis antud konkursist osa ühe toreda videoklipiga, mis tutvustas lepatriinukate hoovilusti tegemisi. Konkursil osales 74 kooli ja 126 lasteaeda, kelle seast valiti 50 osalejat, kes said Swedbanki toetusel auhinnaks mängulise siseterviseraja. Novembri lõpus selgusidki Eesti Terviseradade ja Swedbanki žürii valikul konkursitööde võitjad ja suur oli rõõm kui saime teada, et meie lasteaed valiti nende 50 hulka.

Kingituseks saime siseterviseraja komplekti, mis sisaldab erinevaid seina- ja põrandakleebiseid, venitus- ja mõõduseina, jutumulle, tähe- ja numbrikeksu ning muid liikumisrajale sobivaid elemente. Mõned päevad nobedat kleepimistööd ja tänaseks on meie lasteaia pikad koridorid kaunistatud vahvate liikumisradadega. Vastavalt soovile saab rajal nii hüpata kui venitada, samaaegselt ka tähti, numbreid ja värve õppida.

Suuremate lepatriinukate motiveerimiseks on siseruumide ustele paigutatud liikumist edendavate sõnumitega jutumullid. Lustirada on hetkel rohkem kasutuses vanematele aiarühmade poolt, eelkõige muusika- ja liikumistunni eel ja järel, mil toimub liikumine läbi koridori. Nooremad aiarühmad ja sõimerühmad on samuti rajaga tutvumas käinud, mõni selle ka planeeritud tegevusena läbinud.

Agarad liikumisraja kasutajad on ka õpetaja abid, kes liiguvad kööki nii keksudel hüpates kui täppidel tippides, vahel ka mõni venitusharjutus sinna sekka. Ilusast värviküllasest lustirajast leiab tegevust ja tunneb rõõmu nii suur kui meie maja kõige pisem.
Suured tänud Sihtasutus Eesti Terviserajad, Swedbank, Merko ja Eesti Energia, et aitasite kaasa Lepatriinu siseliikumisraja unistuse täitumisele.

Marilyn Kork

Leave a Comment

2 + 12 =
Please leave these two fields as-is: