Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Vikerkaare nädal Pärnu Tammsaare Lasteaias

 

Tammsaare lasteaias on vikerkaare nädal saanud iga-aastaseks südamenädala traditsiooniks (esmaspäev – punane; teisipäev – kollane, kolmapäev – roheline; neljapäev – oranž; reede – kirju). Lasteaia üheks põhiväärtuseks on tervislikkus – tervislik eluviis, tasakaalustatud toitumine, liikumine, värskes õhus viibimine, positiivne eluhoiak ja mõtlemine. Sellega seonduvalt toetame laste tervist ning kujundame tervislikke toitumise ja liikumise harjumusi.

Vikerkaare nädalast võtsid osa kõik Tammsaare lasteaia rühmad. Sõime rühmade laste kõige suurem rõõm oli, kui midagi head sai suhu panna.Aia rühmade lapsedtegid aga vastavalt päeva värvile erinevaid õppetegevusi ja mänge. Kõige elamusterohkem olisee, kui lapsed said ise endale maitsvaid smuutisid ja salateid valmistada.

Tihase rühma lapsed uurisid ning arutlesid, kui palju võib kaaluda melon, õun, apelsin ja porgand. Vaatluse põhjal pakkusid lapsed erinevaid kaaluvariante.Hiljem saadi teada, milline puu- või juurvili on kõige raskem.Siilikese rühma lapsed vaatlesid rohelisi puuvilju ning eristasid pimekotist kompides, kas tegemist võiks olla pirni või kapsaga.

Pöialpoiste rühmas on vikerkaare nädalaltraditsiooniks riietuda päeva värvi järgi. Koolieelikud arutasid koos õpetajaga teemadel, miks puu- ja juurviljad on kasulikud, kas puuviljas olev suhkur on kasulik või äkki hoopis kahjulik.

Saadi teada, et hommikul võib süüa suhkrurohkemaid puuvilju, sest päeva jooksul liikudes kasutad selle energia ära. Õhtul oleks soovitavam süüa rohkem marju või juurvilju, mis sisaldavad vähem suhkurt. Õpetaja rääkis lastele vereringest ning vaadati teemakohaseid videoid. Vikerkaare nädalat alustasid lapsed iga päev hommikujoogaga.

 

Kajastas Pärnu Tammsaare Lasteaia õpetaja

Aivi Rosenberg

 

Leave a Comment

3 + 3 =
Please leave these two fields as-is: