Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Palun ulata abikäsi 6-aastasele raske puudega Arminile.

Palun aidake, et Armin saaks jätkata hädavajaliku teraapiaga ning saada ravimit, mis teda päriselt aitab! Lapse omavalitsus, Haabersti linnaosavalitsus, kelle kohustus on abivajajaid aidata, Armini toetamiseks võimalust leidnud ei ole. Selgituseks öeldi, et nemad toetavad üritusi, mitte abivajavaid lapsi.

Armin on 6-aastane raske puudega laps, kellel puudub kõne ning kel on lisaks diagnoositud ka aktiivsus- ja tähelepanuhäire ehk ATH. Poisi peamisteks muredeks on pidev rahutus, raskesti suunatavus, vähene püsivus ja ohutunde puudumine ning laps vajab pidevat järelevalvet ja abi igapäevastel tegevustel nagu toitumine ja riietamine. Lisaks esineb Arminil pikaajalisi uneprobleeme.
Kuid läbi aja on Armin armastanud muusikat. “Tal on üks lemmikviis, mida ta ikka ja jälle ümiseb, juba ajast, mil ta oli väike beebi,” ütleb Armini ema Kadri, “kuna meil on kodus ka klaver, mängin talle tihti seda viisi ning näen, et muusika on keel, mis teda kõnetab. Ta jääb seda kuulama ja püüab kaasa ümiseda ning katsetab ka ise aktiivselt klaverit mängida. Muusika on väljund, mille läbi õnnestub lapsega ühine keel leida.”

Armin on viimased kaks aastat käinud muusikateraapias, mida soovitab tema raviarst ning kus laps saab turvalises keskkonnas ennast väljendada, oma emotsioone läbi töötada ning neid mõista. Lisaks aitab muusikateraapia toetada lapse keskendumis- ja tähelepanuvõime arengut, arendada kõne ja sotsiaalseid oskusi ning leevendada ärevust.
Kahe teraapia-aasta jooksul on Armin muutunud palju julgemaks ning õppinud oma vajadusi paremini väljendama, kuid vajab abi veel piiride tunnetamisel, kuulamisel ja keskendumisel. Seda kõike saab just muusikalises keskkonnas toetada ning parimaid tulemusi annab teraapia vaid järjepideval käimisel, kuid pere suurenevate väljaminekute tõttu käib iganädalase teraapia eest tasumine neile üle jõu.

Lisaks vajab Armin aktiivsus- ja tähelepanuhäire ravimit Intuniv. Poiss on läbi aja proovinud erinevat tüüpi ATH ravimeid, kuid Intuniv on osutunud ainsaks, mis päriselt aitab ning millega ei kaasne ebameeldivaid kõrvaltoimeid. Tänu sellele ravimile on paranenud lapse püsivus ning leevendust leidnud uneprobleemid – Armin on esimest korda ilma ärkamata maganud terve öö. Kuna lapse seisund on ravimi foonil palju stabiilsem, on näidustatud sellega jätkamine – kuid siin on üks “aga”.

Hoolimata mitmetest uuringutest, mis näitavad, et Intuniv aitab leevendada laste ja noorukite aktiivsus- ja tähelepanuhäire sümptomeid, Haigekassa seda ravimit ei hüvita.
Seega pöördusid Armini pere ja raviarst abipalvega kohaliku omavalitsuse, Haabersti LOVi poole – lootuses, et viimane mõistab teraapia ja ATH ravimi vajalikkust ning ulatab poisile abikäe. Aitab kas või natukenegi, sest igasugune toetus, olgu see ükskõik kui väike, on perele suureks abiks… Haabersti LOV aga keeldus aitamast, tuues selgituseks, et nad jagavad toetusi üritustele, aga mitte abivajavatele lastele.
Nüüd on Armini pere oma murega üksi.
Iganädalane muusikateraapia ning Arminile vajalik ravim Intuniv maksavad aastas kokku 3744 eurot. Head annetajad, palun tuleme väikesele Arminile appi ning aitame tal vajaliku teraapia ja ravimiga jätkata!

Arminit saab aidata, tehes annetuse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele, märkides selgitusse: “Armin”

Saaja nimi: SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond

Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Luminor IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813
Coop IBAN EE824204278603586607

või helistades Lastefondi heategevuslikele telefoninumbritele. Annetussumma lisatakse sama kuu telefoniarvele:

helistades 900 5025, annetad 5 eurot
helistades 900 5100, annetad 10 eurot
helistades 900 5500, annetad 50 eurot

AITÄH, ET AITATE MEIL AIDATA! IGA LAPS LOEB!

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligikaudu 12 miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata, hakates püsiannetajaks aadressil https://lastefond.ee/pusiannetus/.
Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.

 

Leave a Comment

4 + 12 =
Please leave these two fields as-is: