Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

20.oktoobril 2023. Ettelugemispäeval Lastekirjanduse keskuses loevad näitlejad lugusid ja raamatukunstnikud illustreerivad kuuldut

Ettelugemise päeval, 20. oktoobril kell 9-14 loevad tuntud näitlejad Eno Raua lugusid ja raamatukunstnikud illustreerivad samal ajal kuuldut. Toimuvat saab jälgida otseülekande vahendusel lastekirjanduse keskuse ja kirjandusfestivali Luup Facebooki lehtedelt ning ERRi kultuuriportaalist.

Ettelugemine on lapse arengus hindamatu tähtsusega, sest just siit saab alguse lapse kõne areng, kirjanduslik kasvamine ja laiem kultuurihuvi, märgib Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktor Triin Soone. Ma väga loodan, et unejutu lugemine kui armas peretraditsioon ei ole meie kodudes kuhugi kadunud ning seda saavad nautida nii väikesed kui ka suured raamatusõbrad. Samuti ei pea see ju katkema kui lastel lugemine selge, sest jutte kuulata meeldib kõigile.

Lastekirjanduse Keskus ootab kõiki lasteaialapsi, õpilasi ja kirjandussõpru kuulama otseülekande vahendusel raamatulugusid Eno Raualt, kelle sünnist möödus tänavu 95 aastat. Raua looming kõlab armastatud näitlejate esituses ning samal ajal valmib loole illustraatori pilt. Lugude lugemist alustatakse kell 9 hommikul ja lõpetakse pealelõunal kell 14. Uut lugu ja pilti saab nautida iga 20 minuti järel. Sel korral tulevad ettelugemist üles joonistama lisaks kodumaistele kunstnikele ja kolm illustraatorit välismaalt  Prantsusmaalt, Saksamaalt ja Leedust.

Raua loomingut loevad ette Stefan Hein, Rasmus Kaljujärv, Taavi Tõnisson, Ester Kuntu, Risto Vaidla, Maarius Pärn, Katri Pekri, Jane Meresmaa-Roos, Liina Tennossaar, Eva Koldits, Taavi Eelmaa, Anu Lamp, Tarvo Krall, Piret Kalda ja Grete Konksi. Ettelugemist illustreerivad Kristina Tort, Elina Sildre, Cécile Pruvot, Pamela Samel, Julia Dürr, Reda Tomingas, Anni Mäger, Kadi Kurema, Kristi Kangilaski, Anu Kalm, Lumimari, Joonas Sildre, Simona Jurčiukonytė, Takinada ja Kertu Sillaste.

Ettelugemise päeva veebiüritus toimub Eesti Lastekirjanduse Keskuse eestvõttel. Ka sel aastal on päev osaks laste ja noorte kirjandusfestivali Luup programmist. Festivali toimumist toetavad Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Tartu linn, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Tallinna Goethe Instituut, Prantsuse Instituut Eestis ja Soome Instituut. Festival toimub kuni 21. oktoobrini ja selle programm saab näha siin.

ETTELUGEMISE PÄEVA KAVA:

KELL

TEKSTI LOEB

RAAMAT

ILLUSTREERIB

9:00

Stefan Hein

Kurjad mehikesed, Väike autoraamat

Kristina Tort

9:20

Rasmus Kaljujärv

Ninatark muna

Elina Sildre

9:40

Taavi Tõnisson

Sipsik

Cécile Pruvot

10:00

Ester Kuntu

Nii või naa, Imepärane kiikhobu

Pamela Samel

10:20

Risto Vaidla

Naksitrallid

Julia Dürr

10:40

Maarius Pärn

Kukest ja kurest, konnast ja karust

Reda Tomingas

11:00

Katri Pekri

Konn ja ekskavaator

Anni Mäger

11:20

Jane Meresmaa-Roos

Karu maja

Kadi Kurema

11:40

Liina Tennosaar

Suvejutte veski alt

Kristi Kangilaski

12:00

Eva Koldits

Peep ja Sõnad

Anu Kalm

12:20

Taavi Eelmaa

Lugu lendavate taldrikutega

Lumimari

12:40

Anu Lamp

Roostevaba Mõõk

Joonas Sildre

13:00

Tarvo Krall

Kilplased

Simona Jurčiukonytė

13:20

Piret Kalda

Suur-Tõll

Takinada

13:40

Grete Konksi

Kalevipoeg

Kertu Sillaste

Lisainfo:

Triin Soone
Eesti Lastekirjandus Keskuse direktor
triin.soone@elk.ee
+372 5919 0363

Brita Tuuling
Eesti Lastekirjanduse Keskuse kommunikatsioonijuht
+372 617 7238
brita.tuuling@elk.ee

 


 

Leave a Comment

2 + 12 =
Please leave these two fields as-is: