Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lolla koos Papa Jannseniga lustis koos 500 lasteaia lapsega Koidula muuseumi aias

See päev ei olnud termomeetri järgi suviselt soe, kuid olles koos 500 lapse ja nende juhendajatega täna ,Koidula Muuseumi aias , lôpetamas näitust “Lolla koos papaga” ja pidades maha suurepärane mängupäev, tundsime tohutut 30 kraadist suvesoojust, oma südames ja hinges.
Pärnu Lôimitud Keeleôppe, Avastusōppe ja Kunstiaineühenduse liikmed, eesotsas Halliki Tammiste, Silja Kaur ja Kristi Pihlak, korraldasid koostöös Pärnu Koidula Muuseumiga lastele mängupäeva. Eesotsas Muuseumi direktori ja Papa Janseni auhinnaga värskelt tunnustatud, Elmar Trinkiga, viidi läbi pidulik ja lustlik hommikupoolik.
Lapsed tantsid ja laulsid selleaegseid ring- ja tantsumänge ning tundsid rōōmu sellest kuidas ajalooline ja tänapäevane “ ühendasid käed”.
Kuna Papa Jannsen oli tunnustatud kirjanik ja auväärt kultuuritegelane, oli tal ka palju töid ja toimetusi ning Lolla lustis samal ajal koduaias oma sôprade, erinevate koduloomadega. Seda kôike tegime ka täna koos laste silme ees ja selle eest tänud, maailma parimatele ôpetajatele ja juhendajatele:).
VideoOn suur rôôm hoida elus kultuuripärandit ja näha, kuidas lapsed silmade särades meie vavavanavanemate aegseid ringmänge lustlikult kaasa tantsivad. Olin pisarateni liigutatud, kui lôpus tulid mu juurde lapsed ja ûtlesid,l: See oli nii tore pidu! Ja üks väike tüdruk lisas, Lolla, ma soovin, et sa tuleksid minu sünnipäevale!” Lastele meeldib Lotte, Sipsik, Pipi Pikksukk jne. Kuid nii armas oli tôdeda, et ka väikest, lapsemeelset ning ajaloohôngulist Lydia

 Koidulat ( Lollat) soovitakse oma tänapäevasele sünnipäevale,
Elagem hetkes, hoidkem elus meie südamlikke laule ja lugusid, ajaloolisi suurkujusid ja seda tunnet meie sees!
Halliki Tammiste and Silja Kaur.

Leave a Comment

8 + 2 =
Please leave these two fields as-is: