Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Tallinn tunnustab parimaid koole ja lasteaedu

Neljapäeval, 5. juunil kell 14.00 toimub Lillepaviljonis Tallinna haridusasutuste juhtidele kooliaasta lõpetamise puhul pidulik vastuvõtt, mille raames tunnustatakse pealinna parimaid haridusasutusi ja pedagooge erinevates valdkondades.

Tunnustatakse parimaid õpetajaid ning antakse üle Tallinna haridusasutuste kvaliteediauhinnad. Auhinnad annavad üle Tallinna volikogu esimees Toomas Vitsut, linnapea Edgar Savisaar, abilinnapea Kaia Jäppinen ja haridusameti juhataja Andres Pajula.

Kvaliteediauhinnale kandideerisid haridusasutused kolmes kategoorias: hästi juhitud kool ja lasteaed, hea õpikeskkonnaga kool ja lasteaed ning hea huvitegevusega kool. Lisaks kandideerisid pealinna õpetajad hea õpetaja kvaliteediauhinnale.

Eduka osalemise eest 2007/2008. õppeaasta olümpiaadidel autasustatakse koole, kelle õpilased saavutasid üldarvestuses enam auhinnalisi kohti olümpiaadide piirkonna ja üleriigilises lõppvoorus.

Parima tervist edendava haridusasutuse tiitli pälvivad pealinna tervist edendavate koolide ja lasteaedade seast need, kes on paistnud silma turvalise ja tervisliku koolikeskkonna loojatena, tervisedenduslike tegevuste korraldajatena jms.

Lapsesõbraliku lasteaia tiitli pälvivad parimad koolieelsed munitsipaallasteasutused ja lasteaed-algkoolid, kus on pööratud suurt tähelepanu lasteaia mängu- ja õpikeskkonna turvalisusele ja mitmekesisusele.

Konkursiga Innovaatiline tegu tunnustab linn haridusasutuste innovaatoreid, kes suudavad eesmärke realiseerida huvitavate ja innovaatiliste tegevuste kaudu ning tutvustada uuenduslikke ideid ja nende rakendusi ka teistele.

Tallinna XXVI koolinoorte spordimängude raames oli koolidel võimalusel osaleda 28 erineval võistlusel. Koolispordi karikad antakse üle kolmele üldarvestuses kõige enam punkte kogunud koolile.

Tunnustus Parim lõimumisprojekt omistatakse neile Tallinna haridusasutustele, kelle omavaheline koostöö aitab luua ja hoida häid suhteid erinevate keeletaustaga inimeste vahel ning väärtustab kultuuriliselt mitmekesist keskkonda.

Ühtekokku antakse tunnustusi seitsmes erinevas kategoorias. Võitjate nimed avalikustatakse neljapäeval pidulikul vastuvõtul Lillepaviljonis.

Haridusasutuste kvaliteediauhindu annab Tallinna Haridusamet välja alates 2001. aastast, mille eesmärk on tunnustada pealinna väljapaistvaid tulemusi saavutanud haridusasutuste ja pedagoogide tööd.

Leave a Comment

12 + 11 =
Please leave these two fields as-is: