Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Õppeaasta pidulikul lõpuüritusel tunnustati õpetajaid ja haridusasutusi

Neljapäeval, 5. juunil 2008 toimus Lillepaviljonis Tallinna haridusasutuste juhtidele kooliaasta lõpetamise puhul pidulik vastuvõtt, kus traditsiooniliselt tunnustati ka pealinna parimaid haridusasutusi ja pedagooge erinevates valdkondades.

Pidulikul tseremoonial tunnustati parimaid õpetajaid ja anti üle Tallinna haridusasutuste kvaliteediauhinnad. Auhinnad andsid üle Tallinna Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, linnapea Edgar Savisaar, abilinnapea Kaia Jäppinen ja haridusameti juhataja Andres Pajula.

Linnapea Edgar Savisaar märkis oma tänukõnes, et just õpetajad panevad aluse meie tulevikule – et meie lastest kasvaksid tublid ja edukad kodanikud. “Tallinn tänab teid, koolmeistrid, meie tuleviku kasvatamise ja õpetamise eest,” ütles Savisaar.

Kvaliteediauhinnale kandideerisid haridusasutused kolmes kategoorias: hästi juhitud kool ja lasteaed, hea õpikeskkonnaga kool ja lasteaed ning hea huvitegevusega kool. Hästi juhitud kooli tiitli pälvis tänavu Tallinna Kanutiaia Noortemaja ja hästi juhitud lasteaiaks sai Pääsusilma lasteaed. Hea õpikeskkonnaga õppeasutuseks tunnistati lasteaed Kikas. Hea huvitegevusega kooli tiitli sai Jakob Westholmi Gümnaasium.

Hea õpetaja tiitli pälvisid Irina Žikina (Tallinna Mustamäe Reaalgümnaasium), Ede-Maie Meriloo ja Veera Safanova (Rukilille lasteaed), Liivia Kivit (Tallinna Ühisgümnaasium) ja Elvi Vaarmaann (Õismäe Vene Lütseum) ja Natalija Mahhova (Mustamäe Reaalgümnaasium).

Eduka osalemise eest 2007./2008. õppeaasta olümpiaadidel anti peaauhind – tunnustus ja kingitus kolmele koolile, kelle õpilased saavutasid üldarvestuses enam auhinnalisi kohti olümpiaadide piirkonnavoorus ja üleriigilises lõppvoorus. Neiks olid Tallinna Reaalkool, Tallinn Inglise Kolledž ja Tallinna Prantsuse Lütseum. Eriauhinna said Tallinna Saksa Gümnaasium ja Kadrioru Saksa Gümnaasium, kelle õpilased saavutasid üldarvestuses enam auhinnalisi kohti olümpiaadide piirkonnavoorus ja üleriigilises lõppvoorus võrreldes eelmise õppeaastaga.

Parima tervist edendava kooli tiitli pälvisid Väike-Õismäe Gümnaasium, Ristiku Põhikool ja Tallinna 37. Keskkool. Parimateks tervist edendavateks lasteaedadeks said Pääsusilma, Sipsiku ja Lindakivi lasteaed. Lapsesõbraliku lasteaia tiitli pälvisid Lepatriinu, Komeedi, Vesiroosi ja Suitsupääsupesa lasteaed.

Eduka osalemise eest eelnimetatud konkursil märgiti ära lasteaed Kirsike. Konkursil Innovaatiline tegu pälvis peaauhinna koolidest Tallinna Linnamäe Vene Lütseum ja lasteaedadest Liivamäe lasteaed. Teise koha pälvisid Tallinna Reaalkool, Tallinna Inglise Kolledž ja Gustav Adolfi Gümnaasium 10. klassi sisseastumise ühiskatsete eest. Lisaks märgiti ära Mustjõe, Pelgulinna ja Pae gümnaasium ning lasteaed Delfiin.

Tallinna parimad koolid XXVI koolinoorte spordimängudel olid sel aastal Tallinna Saksa Gümnaasium (1. koht), Tallinna Reaalkool (2. koht) ja Gustav Adolfi Gümnaasium (3. koht). Põhikoolide arvestuses oli võitja kaheksandat aastat järjest Nõmme Põhikool.

Tunnustuse “Parim lõimumisprojekt” pälvisid koolidest Tallinna Saksa Gümnaasium, Haabersti Vene Gümnaasium ja Õismäe Humanitaargümnaasium, Pelgulinna ja Pelguranna Gümnaasium ning Tallinna Tehnikagümnaasium ja Mustamäe Reaalgümnaasium. Koolieelsetest lasteasutustest Vindi lasteaed, Kiikhobu lasteaed ja Mustamäe 1. lasteaed-algkool ning Nõmmekannikese ja Naeratuse lasteaed.

Leave a Comment

7 + 14 =
Please leave these two fields as-is: