Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lasteaiad on varaste vastu kaitsetud

Rääkides vargustest, on lasteaiad õppe- ja sotsiaalasutuste seas praegu vahest kõige haavatavamad. Kui koolides on päeval valves turvatöötaja ja haigladki on investeerinud turvameetmetesse, siis lasteaedades sellised abinõud esialgu kasutusel ei ole, kirjutab Põhjarannik.

Kohtla-Järve lasteaia Aljonuška juhataja Galina Tarassova rääkis, et viimase poole aastaga, mil lasteaias on päevasel ajal sageli esinenud vargusjuhtumeid, on lasteaia kollektiiv sõna otseses mõttes välja õpetatud: nii kui kuskil uks kriuksub, avaneb siinsamas mõne kabineti uks, et vaadata, ega lävele ole ilmunud kutsumata külaline.

“Mõni lapsevanem on ehk solvunud, et lasteaia töötajad külalisi sellisel mitte just kõige rõõmsamal moel vastu võtavad, kuid mis teha – elu on meid sundinud olema äärmiselt valvas,” rääkis juhataja.

Kohtla-Järve linnavalitsuse koolieelse kasvatuse vanemspetsialist Eha Karus rääkis, et linnavalitsuses on juba mitmel korral tõstatatud küsimus, kuidas kaitsta lasteaedu päevasel ajal aset leidvate varguste eest.

Refereeritud artikli täistekst ajalehe Põhjarannik veebilehel

Leave a Comment

5 + 7 =
Please leave these two fields as-is: