Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lasteaiaõpetajate ideelaat

 

 

Tartus toimus 13. veebruaril 2009 uues lasteaias Lotte lasteaiaõpetajate ideelaat “Ohhoo!” Ürituse korraldajateks olid Eesti Lasteaednike Liidu Tartu algkogu ning Tartu linna ja maakonna lasteaiaõpetajate ainesektsioonid. Kogu tegevust koordineeris Tartu linna ainesektsiooni juht Eesti Lasteaednike Liidu liige Piret Kerge.

 

Üllatuseks ja ohhoo ütlemiseks oli põhjust tõesti mitmelgi korral, sest linna ja maakonna lasteaiaõpetajad pakkusid teistele vaatamiseks ja järeletegemiseks hulgaliselt nutikaid ja lennukaid mõtteid. Enamik iddeedepakkujaist tutvustasid oma praktilisi töökogemusi, näitasid, milliste vahenditega on võimalik tegevusi lastele huvitavaks ja mänguliseks muuta.

 

Lasteaiaõpetajad pakkusid teistele tutvumiseks erinevaid õppemänge, mille abil saavad lapsed selgeks tähed või õpivad arvutamist, samuti õppemängud inimese kehast või vereringest.

 

 Rohket huvi tekitasid ka erinevate käeliste tegevuste tutvustajad: ajalehest pildiraamid, jääkmaterjalide kasutamine ja loodusliku materjali kasutamise võimalused.

 

Ostuhuvi oli paljudel külastajatel arvutis kasutatavate õppematerjalide vastu, sest selliseid vahendeid ongi võimalik esmajoones sellistel üritustel saada. Igal üritusel osalejal oli võimalus meisterdada endale või mõnele sõbrale kaunis siidist lilleõis.

Ideepakkujaid oli seekordsel üritusel kokku 24.

 

 Õige mitmed soovijad jäid   paraku oma järge ootama, sest suuremat hulka esinejaid ei võimaldanud ruumid ega aeg. Samas andsime välja lubaduse, et kuna oli palju huvilisi nii esinejate kui ka külastajate poolt, siis järgmine samalaadne üritus toimub juba sügisel.

 

Ideelaada kordaminekul oli oma suur osa päeva juhtfiguuril Lottel, keda kehastas lasteaia loovusõpetaja Egle Remm, samuti lasteaia juhtkonnal, kes suhtus meie üritusse igati soosivalt ja abivalmilt.

 

Meeldiv on tagantjärele tõdeda, et kokkutulnud lasteaednikud soovisid taolise ürituse kordumist, sest tore on näha kolleege teistest majadest, jagada oma kogemusi ning saada juurde uusi nippe tööks lastega. Lotte lasteaiast käis kolme tunni jooksul uusi teadmisi saamas sadakond külastajat.

 

 

Heli Poolakese,

Eesti Lasteaednike Liidu

juhatuse esimees

 

       

 

 

 

 

 

  

 

    

Leave a Comment

5 + 8 =
Please leave these two fields as-is: