Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Sõbranädal lasteaias Trall

Lumelinn_024[1][1] [1280x768]Pühapäeval 14.veebruaril tähistatakse sõbrapäeva ja sõprusest ning sõbralikkusest vesteldi sel nädalal ka meie lasteaias. Lastele tuletati meelde sõprade olulisust ja tähtsust, räägiti et oma  sõpru tuleb hoida ja kaitsta ning neile ei tohi liiga teha.
Lasteaed Tralli rühmad valmistusid sõbrapäevaks kõik isemoodi ja rõõmsalt koos tegutsedes.

Kõige pisemad, Sirgukesed ja Nublud, meisterdasid südamekujulisi sõbrapäevakaunistusi ja joonistasid sõbrale kingiks kauni lillepildi, mille taustaks lendlesid kümned punased südamekesed.
3-4 aastased Rüblikud valmistasid oma kätega tehtud akna ja kardinakaunistusi ning sõbrapäevaehteid. Mõlemad meisterdused valmisid enamjaolt  jääkmaterjalidest ((jogurtitopsi kaaned,paelajupid, pärlikesed, erinevad käsitöö jäägid ja kangajupid).
Lumelinn_025[2][1] [1280x768]4-5 aastased Naksikud valmistasid samuti ehteid, kuid nende ehted valmisid savist, mille hiljem lapsed ära värvisid, paela külge kinnitasid ja sõbrale kaela riputasid. Naksiku lapsed rääkisid omavahel ka sõprusest ja sellest, kes on sõbrad ja miks on sõbrad olulised.

5-aastane Emma teadis rääkida, et sõber on hea laps. Sõber on see, kes hoiab oma last. Poisid kaitsevad tüdrukuid ja sõbraga on hea mängida. 4 -aastane Marcus  ütles aga nii: „Sõprus tähendab seda, et mängida sõbradega ilusti. Kogu aeg ei pea õpetajale ära kaebama, mis me ütleme koguaeg.“

 5 -aastane Rannar  lisas, et kui keegi on haige, siis sõber tuleb lohutama. Kui sõber tahab mängida, siis ta saab temaga mängida. Kui sõbral on nohu, siis peab teda aitama.
5-6 aastased Kratid joonistasid pilte oma sõpradest ja mängisid õpetajate ja lapsevanemate meisterdatud “Mini Pärnu linnas”.
Liitsrühmalapsed voolisid ja joonistasid oma sõpradest ja iseendist portreesid ning mängisid erinevaid lauamänge.
Kõige vanemad lapsed, kes sügisel oma sammud kooli seavad, olid aga nii tublid, et tegid ise luuletusi. Traksiku rühma Eveliina (6.a) mõtles välja sellise luuletuse:
Nägin imelikku und,
 kus maailmas pole lund.
Oi kui kole maailmas,
 kui lund ei ole.

 Johanna (6.a) luuletas aga nii:
Kingin sõbrapäevaks lilli,
panen juurde rohelist tilli.
Minu nimi on Kats,
 sõbra nimi on Ats.

Teine koolirühm, Täpsikud, külastasid sõbranädalal erinevaid riike ja rahvuseid ning  said teadmisi nende riikide omapärast ja traditsioonidest. Reedel küpetasid lapsed ise maitsvaid sõbrapäeva küpsiseid.
Nii valmistusid Lasteaed Tralli lapsed ja õpetajad algavaks sõbrapäevaks ja rõõmu ning lusti pakkusid need tegevused kõigile.
 Toredat sõbrapäeva kõigile!
Pärnu Lasteaia Trall õpetaja Kristi Vender

Leave a Comment

4 + 15 =
Please leave these two fields as-is: