Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Ajalehest ehted-paber taaskasutusse

Paberist kaelaehted 012 [1280x768]

Tüdrukutele ja naistele meeldib ikka ennast ehtida.
Ehteid võib valmistada ka käepärasest, odavast materjalist, näiteks ajalehest. Pisut lõikamist-kleepimist ja seisvad ajalehed saab muuta kenaks helmekuhjaks.


Vaja läheb:
vanu ajalehti, ajakirju, reklaamplakateid, joonlauda, pulgaliimi, nööri või traati, küünelakki, pärleid.

Paberist kaelaehted 009 [1280x768]Töö käik:1. Paberile joonistatakse võrdhaarsed kolmnurgad, mille kõrgus on 30 cm ja põhja laius 3 cm.

Põhja laiusest oleneb helme pikkus, mida kõrgem kolmnurk, seda trullakamad ehted tulevad.
2. Kolmnurgad lõigatakse välja ja keeratakse tihedalt rulli, alustades kolmnurga põhjast. Et seda oleks lihtsam teha, on vaja tõmmata teibiga kokku kaks sukavarrast. Nende vahele saab alustamiseks sättida pabeririba laiema otsa ja paar tiiru kerida. Seejärel tuleb rull varraste otsast ära võtta ja näppude vahel tihedalt kokku kerida, määrides aeg-ajalt vahele natuke liimi. Lõpuks tuleb riba teravik rulli külge liimida.

Paberist kaelaehted 003 [1280x768]3. Nüüd tuleks ehete  vastupidavuse suurendamiseks paberirullid läbipaistva  küünelakiga üle lakkida. Lakkimine lisab helmele vastupidavust ja annab kerge helgi.
Kaelaehete jaoks tuleb valmistada sobiv kogus paberirulle. Valmis helmed aetakse nöörile või traadile vaheldumisi klaas- või plastmasshelmestega.
Nii saab vamistada põneva kaelakee, käevõru või kõrvarõngad.

sirje1-150x150Teie Sirje Altsepp

2 thoughts on “Ajalehest ehted-paber taaskasutusse”

Leave a Comment

14 + 10 =
Please leave these two fields as-is: