Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Algas laste kunstikonkurss „Loom, lind ja inimene“

Algas lasteaiarühmadele ja põhikooliklassidele mõeldud animalistliku kunsti konkurss „Loom, lind ja inimene“. Konkursile saabunud silmapaistvamatest kunstitöödest valmib rändnäitus.

Kunstikonkurss „Loom, lind ja inimene“ on inspireeritud Mikkeli muuseumis tulevast näitusest „Lõvist leevikeseni. Animalistikat perekond Sterni kogust“ (avatud 17.05-13.10.2013).

 „Animalistliku kunsti konkursiga soovime innustada noori andeid. Tänastest lastest võivad tulevikus saada sama kuulsad loomade-lindude portreteerijad, nagu seda on olnud Eduard Viiralt, Paul Burman, Jaan Koort ja Enn Roos, kelle loometööga saab tutvuda kevadel avaneval näitusel „Lõvist leevikeseni“,“ ütles konkursi üks korraldajatest, Kadrioru kunstimuuseumi kuraator Tiina-Mall Kreem.

 „Kutsume kõiki lasteaia ja põhikooli õpetajaid oma õpilastega osalema, et pakkuda lastele võimalust end kunstis väljendada. Kunst ei tee vahet, kas portreteeritav on armastatud või hüljatud, pärit kodust, loomaaiast või loodusest, olulisim on laste vaba loomelend ja rõõm loomisest,“ ütles konkursi Kadrioru Saksa Gümnaasiumi poolne korraldaja, kunstiõpetaja Jaanika Kall.

 Konkursile registreerumine toimub kuni 5. novembrini aadressil maarja@prpartner.ee. Kõikidele registreerunud lasteaiarühmadele ja klassidele saadab kirjutus- ja joonistuvahendite tootja Stabilo kingituse. Registreerumiseks palume saata õpetaja nime, lasteaia või kooli nime ja aadressi, osalevate klasside või rühmade arvu.

 Tööde esitamise tähtaeg on 20. detsember 2012 kell 17. Tööd tuleb tuua või saata aadressil: Kadrioru Saksa Gümnaasium, Gonsiori 38, Tallinn 10128. Märksõna „Loom, lind ja inimene“.

 Konkursil osalemiseks tuleb juhendajal saata kogu klassi või lasteaiarühma laste tööd. Iga laps võib valida endale meelepärase teema lähtudes konkursi pealkirjast „Loom, lind ja inimene“.

 Konkursile saabunud silmapaistvamatest kunstitöödest valmib rändnäitus „Loom, lind ja inimene“, mille avamisel 17. mail kell 16 Kadrioru kunstimuuseumis (Lossikooli ruumides) tunnustatakse konkursi võitjaid ja nende juhendajaid. Rändnäitus jääb Kadrioru kunstimuuseumis avatuks 16. juunini, näitust saab külastada ka Tallinna Loomaias 1. juulist 1. septembrini ning Kadrioru Saksa Gümnaasiumis 15. septembrist 15. oktoobrini.

 Iga vanuserühma kolmele silmapaistvamale autorile paneb auhinna välja kirjutus- ja joonistusvahendite tootja Stabilo. Oma vanuserühma võitja saab koos oma lasteaiarühma või klassiga minna ekskursioonile Tallinna Loomaaeda ja külastada Mikkeli muuseumis näitust „Lõvist leevikeseni“. Iga vanuserühma parima töö juhendaja saab tänutäheks väärika animalistliku ehte.

 Parimad konkursitööd selgitab välja žürii, kuhu kuuluvad kunstiajaloolane Mai Levin (Eesti Kunstimuuseum), kunstiajaloolane Tiina-Mall Kreem (Kadrioru kunstimuuseum), kunstiõpetaja Jaanika Kall (Kadrioru Saksa Gümnaasium), animalistlik kunstnik Sandor Stern (Tallinna Loomaaed) ja animalistliku kunsti kollektsionäär dr Aleksander Stern.

 Konkursi info ja tingimused www.mikkelimuuseum.ee

 Täiendav info:Tiina-Mall Kreem

Kadrioru kunstimuuseum

tiina-mall.kreem@ekm.ee

565 8607

Leave a Comment

10 + 6 =
Please leave these two fields as-is: