Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Traditsiooniline jõululaat Mai lasteaias

Jõululaat.Lasteaed.Mai.1 (Medium) (2)Kibekiirel jõuluajal toimus Pärnu Lasteaias Mai traditsiooniline  jõululaat. Laata on peetud juba alates eelmisest sajandist. Eelnevatest aastatest on jäänud meeldivad mälestused ning seetõttu oli ootusärevus suur.

Laadapäeval oli saali paigutatud iga rühma jaoks lauake, kus kogu kaup oli valminud laste, lapsevanemate ja õpetajate kätetööna. Osta võis kõikvõimalikke esemeid: kootud, heegeldatud ja muul viisil meisterdatud kuusekaunistusi, kaarte, mitmes variandis küünlaid, nukuriideid, sokke, salle, ehteid. Keegi ei lahkunud laadalt endale meelepärase ostuta.

Jõululaat.Lasteaed.Mai.4 (Medium)Kehakinnituseks leidus ahvatlevaid suupisteid, alates soolastest hoidistest ja kiluvõileibadest ning lõpetades maiustustega: kaunistatud piparkoogid, vahvlitordid, muffinid, kirju-koera maiustused, õunakoogid.

Kuna jõuludeni on veel natuke aega ja kõigil kindlasti pole kodud lõpuni jõulurüüs, oli see just õige koht, kuhu tulla oma varusid täiendama. Mitmetelt lettidelt võis leida taaskasutusena valminud jõulukaunistusi ning üllatusi päkapikusussi sisse.

Poiss seisab (Medium)Kõige menukamaks osutus jõululoos, kus otse loomulikult võitis iga pilet. Hea õnne korral võis mudilane üllatuseks saada pehme mänguasja või lapsevanem moodsa kingikarbi.

Laadal hoolitseti ka meelelahutuse eest. Lastel oli selgeks õpitud näidend „Mütsikaupmees”, mida laadalised said vaadata. Etenduse käigus nägid külastajad, kuidas mütsikaupmehelt mütsid varastati ning need ahvidelt uuesti kätte saadi.

lumehelbed (Medium)Mõnusat meeleolu tekitas saalis vaba mikrofon, kus laadalised said esineda. Mitmes etteastes astusid laulude ja pillimänguga üles lasteaia endised vilistlased.

Kogutud tulust pool jääb rühma kassasse ja teine pool läheb lasteaia juubelipidustuste fondi.

Laadalt saadud tulu on küll tähtis, kuid mitte peamine. Olulisem oli soov hea asja nimel koos midagi ära teha. Lapsed said ise valmistada ja valida kaupa ning arveldada rahaga. Nii aitab praktiline kogemus lastel tõdeda liitmise-lahutamise oskuse vajalikkust igapäevaelus.

Rahulolu jäi hinge, sest kõik läks nii kenasti. Kindlasti tuleb järgmine jõululaat veel põnevam.

Pärnu Lasteaed Mai töökas kollektiiv soovib kõigile kaunist  ja rahulikku jõuluaega!

 

Maiu Põldoja, vanempedagoog

Kristi Virula, eripedagoog

Leave a Comment

3 + 7 =
Please leave these two fields as-is: