Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Sõbralik linnupere

Õppemäng  5-6 aastastele

Eesmärgid:

1.Laps loendab numbreid 1-10-ni

2. Laps teab paigalinde

Vahendid:  pildid paigalindudest: varblane, rasvatihane,  leevike, lastel on numbrid 1-10-ni.

Elasid kord koos sõbralikud linnupered: varblased, leevikesed ja rasvatihased (mitu linnuperet elas koos ?). Väikesed linnulapsed lendasid iga päev rõõmsalt ringi ja säutsusid rõõmsalt puuokstel.

Ühel päeval, kui linnulapsed olid jälle terve päeva ringi lennanud ja puulehtede vahel peitust mänginud, ütles üks varblasetüdruk, et tal läks kõht tühjaks, ja ta lendas koju sööma. (mitmes varblane lendas ära?). Ta jäi sinna nii kauaks, et kaks leevikest siutsusid, et nemad lendavad vaatama, kuhu varblane nii kauaks jäi. Rasvatihased ei tahtnud üksi lennata ja kutsusid endaga kaasa veel kaks  leevikest. (mitmes rasvatihane ja mitmes leevike lendasid ära?). Varsti tegi üks rasvatihase poiss  ettepaneku lennata selle suure puuni, mis sealt kaugemalt paistab. Kõik linnud olid sellega nõus. Üks väike leevikesetüdruk  aga ei jõudnud hästi lennata ja jäi teistest  maha (mitmes leevike jäi maha?).

Siis aga arvasid kolm varblasepoissi, et lendaks õige selle teise, lähema puu otsa, vaatama seda pesa, kus olid suve läbi elanud rändlinnud. Temaga olid nõus koos lendama kaks varblast ja kolm rasvatihast, neli leevikest (mitmes varblane, leevike, rasvatihane  lendasid  ära?). Leevikesed arvasid aga, et nemad lendavad hoopis kaugemal asuva puu otsa seemneid nokkima ja seal asuvaid tühje pesasi vaatama, sest rändlinnud, kes seal suvel elasid, lendasid juba lõunamaale. Rasvatihased, kes käisid, lähema puu otsas, lendasid varsti tagasi ja säutsusid, et pesakastid on tühjad ja seal oleks mõnus mõnikord mängida.

Korraga aga jooksid puu alt, kus linnud istusid, mööda lasteaialapsed. Linnud ehmusid ja tõusid  lendu (mitmes leevike, mitmes varblane, mitmes rasvatihane lendas ära?). Lasteaialapsed tõid linnukestele süüa. Üks poiss riputas puu otsa suure peki tüki, tüdruk pani linnumajja peotäie kaerahelbeid ja päevalille seemneid. Linnulapsed säutsusid, et küll on tublid lapsed. Kui lapsed olid tuppa läinud, lendasid kõik linnud linnumajja  ja nokkisid oma kõhud täis. Vahepeal oli aga jõudnud õhtu ja väljas läinud päris pimedaks, ja nii otsustasid linnulapsed igaüks oma koju lennata, et järgmisel päeval jälle kokku saada ja rõõmaslt edasi mängida.

Epp Mäe

Maarjamõisa Lasteaia õpetaja

Leave a Comment

9 + 4 =
Please leave these two fields as-is: