Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Loovus- õpetaja töö lahutamatu osa

13. novembril võõrustas Jõhvi Lasteaedade Sipsiku maja Pillerkaare ja Kalevipoja maja õpetajaid, kus toimus esimene ühine loominguline üritus- „Loov õpetaja”. Et üritus õnnestuks, toimusid eelnevalt põhjalikud ettevalmistused igas lasteaias. Õpetajad said eelnevalt ennast kirja panna nelja erinevasse töötuppa. Saalis oli üles pandud näitus õpetajate käsitööst, loomingust ning erinevatest hobidest ,millega õpetajad vabal ajal tegelevad. See kõik näitab,et majade õpetajad mitte ei tee ainult hästi oma tööd lastega, vaid on ka kuldsete kätega. Silmailu pakkusid kudumid, maalid, puidust tehtud laekad, krepp-paberist tehtud lilled, mis tundusid nii ehtsad, pastakate kogum kodukandist, kaugetest maadest ja palju, palju muud ilusat.

Peale loovuspäeva avamist suundusid õpetajad oma juhendajatega töötubadesse. Kaunid käevõrud valmisid Sipsiku maja õppealajuhataja Julia Merkulova juhendamisel. Osalejate südamesse tõi jõulutunde eripedagoog-mänguterapeut Maarika Antonov, kes oskuslikult oskas edasi anda, kuidas küünlad jõulukaunistustega katta. Märgviltimist juhendanud Tamara Metšikova abiga said valmis imearmsad hiirekesed. Paberi valmistamisel ulatas oma abikäe Anne Toomsalu. Siidi maalimisel valmisid võrratud jõulupildid õpetaja Ljudmila Kurilova juhendamisel. Kõige aktiivsem ja muusikalisem oli zumba, kus liikumisõpetaja Diana Vähi energiaga said õpetajad higipiisad palgele.

Paljud õpetajad olid kaasa toonud oma lapsepõlvepildid ja seda lõbusat meeleolu jätkus, kui tuli ära arvata, kes on pildil. Kui töötubades olid tegevused lõppenud, ootas saalis kõiki osalejaid tervislik suupistelaud ja kodumarjadest valmistatud maitseveed. Avatud vestlusringis oli ühine arvamus, et loovas tegutsemises saadud positiivne kogemus annab põhjust taoliste ürituste jätkamiseks.
Lõpetamisel tänas direktor Raili Oks Sipsiku maja korraldustiimi ja kõikide majade õpetajaid. Tänukõnes jäi kõlama mõte, et loov õpetaja vaatab elule ja tegutsemisele, kui suurepärasele võimalusele midagi ära teha, korda saata ja paremaks muuta. Kõik osalejaid said kingituseks Jõhvi Lasteaedade logoga helkurid.

Ly Purka
Jõhvi Lasteaiad
Pillerkaare maja
vanemõpetaja

Leave a Comment

9 + 9 =
Please leave these two fields as-is: