Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Eesti rahvamuinasjutt koos Bee Bot-iga

Pärnu linna lasteaednike ühenduse Haridustehnoloogia lasteaias eestvedamisel
toimus 05. märtsil mängupäev „Eesti rahvamuinasjutt koos Bee-Bot´iga “.

Eesmärgiks oli laste loovuse ja mängu arendamine kasutades robootilisi vahendeid ning eesti rahvamuinasjutu “Loomade talvekorter” tutvustamine, kus olid tegelasteks härg, siga, kits, oinas, kukk, kana ja hunt.
Linna lasteaedade mudilased ja rõõmsad Bee-Bot´i robotmesilased mängisid õpetajate ja laste poolt ettevalmistatud väljakutel. Seal kasutati erinevaid lähenemisi eesti muinasjutu tutvustamiseks ning jagati kogemusi, kuidas läbi viia tegevusi ühe jutu põhjal erinevates vormides. Mõnes punktis maskeeriti Bee-Bot´id muinasjutu tegelasteks. Näiteks, said neli mesilast korraga toimetada, et jõuda härjani platsi keskel möödudes erinevatest takistustest.

Kasutati ka Arvumaa metoodikas tuttavat arvumaja, kus laps pidi programmeerima mesilase enda juurest majani ning tiirutama ümber maja. Mõnes mängus otsis Bee-Bot sõnu või luges koos lastega, loendas numbreid, leidis mänguväljakult loomade pildid. Robotid ei oska ise mõelda, neid juhib inimene. Seekord olid Bee-Bot robotmesilaste programmeerijateks lapsed.
Vahepausidel mesilane Kaidi võimles ja tantsis koos lastega. See tekitas lastes rõõmu ning elevust.
Iga osaleja sai mälestuseks Pärnu Linna toetusel soetatud Bee-Bot mesilasega magneti. Selle saab laps panna kodus külmkapile. Osales 164 last.
Robootika pani lapsed mõtlema, arutama, arvutama, lugema ja järeldama. Oli huvitav ja hariv mängupäev nii lastele kui õpetajatele.

Karin Peetsalu

Leave a Comment

5 + 9 =
Please leave these two fields as-is: