Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Jüripäev lasteaias

See juhtus ammu, palju aega tagasi. Kui Rakke lasteaeda Leevike ilmus võlur. Nii algab muinasjutt, mis algas meie  majas jüripäeval. Kellahelinaga saabus võlur,  kes võlus välja Niff- Niffi, Naff-Naffi ja Nuff-Nuffi.

Nende tegemisi jagasid nad kogu lasteaiaperele, kutsudes lapsi etendusest osa saama. Aidates ehitada kolmele põrsale maja.

Aga et muinasjutul oleks lõbusam lõpp, mõtlesin, et hunt korstnast kukkudes murrab ainult jalaluu ja võlur tõi talle kargud  ning hunt lubas, et edaspidi on  ta hea.

 

 

[1] https://drive.google.com/file/d/1liQwFXkGUsxNAD6uN3xrrjbXIVjm3RP6/view?usp=drive_web

Seda toimetasime jüripäeva raames. Edasi kutsusid Niff-Niff, Nuff-Nuff ja Naff-Naff lapsi mängima sellele päevale kohandatud mange, nagu “Rüütliks ennistamine”.

Selleks tuli  palliga saada märklauale pihta. Lapsed ise oli põnevil ja pingutused seda väärt. Teisel pool lasteaeda aga oli valmis märgitud  lintidega jooksurada, kus tuli läbi päris tiheda metsa joosta. Isegi tasandusrühma lapsed oskasid märkide järgi lõppu joosta.

Jooksurajal meeldis lastele nii väga, et sooviti veel kord seda  rada läbida.

Kuna lapsed võtsid seda toimetamist väga tõsiselt ning pingutasid täiest väest, siis ootas meid lõke ning Kolme Põrsa Kohvikus viinerid ja hundi pakutud soe marjajook.

Viinerid tuli ise oksa otsas  lõkkel küpsetada  ning  kõik lapsed said edukalt läbitud jüripäeva  jooksu eest  kaela suure “kuldmedali”.

 

Eha Sindonen

 

Leave a Comment

12 + 7 =
Please leave these two fields as-is: