Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Poiste Pendipäev

IMGP0209Kuna kasvatus lasteaedades on rohkem tüdrukutekeskne, tuli mõte korraldada midagi ainult poistele. Selle aasta märtsis korraldasin koostöös teiste Luunja Lasteaed Midrimaa õpetajatega  maakondliku ürituse poistele.

Neljapäeval, 21. märtsil toimus Luunja Kultuuri- ja Vabaajakeskuses poiste Pendipäev. Sellele üritusele olid oodatud Tartu maakonna lasteaedadest kolm-neli 5- 7-aastast poissi koos õpetajatega. Kõik osalejad said kaela vajalikud osavõtukaardid, kuhu kogusid igast töötoast kleepse.

IMGP0211 (Small)Ürituse avas ja  meie tegutsemisi juhtis vallatu ja särtsakas Luunja sümbol – Hobune. Pakkusime välja seitse erinevat töötuba, kus poisid võisid vabalt tegutseda, avastada ja katsetada. Poisid said magnetiga liigutada nööpnõela veepurgis ja katsetada magneti tugevust ning külgetõmbejõudu. Tekitada sai ise staatilist elektrit ning kuulda ja näha, kuidas pipraterad hüppavad  iseenesest lusika külge. Salakirja töötoas kirjutas iga laps piimaga paberile salakirja  ja üllatus!- peale triikimist oli terve kiri nähtav. Vulkaanipurske katse valmistas poistele suurt põnevust  ja raketi lennutamine tekitas elevust. Huvitavad pillid valmisid häälte töötoas ja seal  said meistrid ka pudelipilli mängu proovida. Võimas oli  liigutada kuule karbis, seejärel karpi avades leida sealt huvitav kunstitöö. Väikesed poisid said olla tähtsad  trükkides paberile oma sõrmejälgi. Mustkunst pakkus põnevust. Kuidas on küll võimalik postkaardi suurusest paberist teha niisugune raam, kust võib ise läbi pugeda?!
IMGP0166 (Small)Ürituse üllatusmomendiks oli müstiline tulemäng kottpimedas saalis. See pakkus huvi ja põnevat vaatepilti nii suurtele kui väikestele.

Poiste tegutsemise ajal reguleeris toimekas Hobune laste liikumist, tundis huvi ka saavutatu vastu. Lustlik Hobune mängis koos lastega ja lõpetuseks marssisid poisid omavalmistatud pillide muusika saatel lõpumarssi.

Oli väga vahva ja põnev rahvakalendri tähtpäev, see paistis nii laste nägudelt kui kajastus ka õpetajate tänulikust ning ülimalt positiivsest tagasisidest.

IMGP0098 (Small)Õppetund endale – väga lihtsate ja  igapäevaste vahenditega võib lastele pakkuda huvitavat tegutsemist ning üllatada täiskasvanuid. Järeldus kordaläinud üritusele – järgmisel aastal korraldada uuesti.

Luunja Lasteaed Midrimaa õpetaja Marie Ivanova

Leave a Comment

5 + 14 =
Please leave these two fields as-is: