Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Suur muinasjutuball Kohtla-Järve Lasteaias Lepatriinu

DSC06537 (Small)Pisut siia, pisut sinna,
täna tahan ballile ma minna…

Lastele on muinasjutud alati meeldinud. Eriti tore on printse/printsesse mängida. Nii avaldas õp. Asta laste soovi, et võiksime teha printsesside ja printside balli. Palusime lapsevanematel vastavad kostüümid muretseda: tüdrukutele pidulikud kleidid ja poistele pidulikud püksid/vestid /lipsud. Peo ettevalmistamise päevadel rääkisime viisakast käitumisest: kuidas kuninglikul ballil käituda, millal võib rääkida, kuidas kummardusi teha, kuidas ja millal/milliseid laule laulda-ja /või tantsida. Õpetaja Helliki aitas lossi maketi teha , mille abil saime piduliku peosaali kujundada. Lastega koos valmisid printsessidele helkivate kivikeste ja kleepsudega kroonid ja lehvikud.

DSC06541 (Small) Printsidele valmistasime mehised sädelevad kroonid ja kätte kilbid. Et muinasjuttude sisse minna,valmistasid vanema rühma lapsed kõikidele osalistele võlu-kepikesed mille abil üllatusi võluda.
Ja siis peopäeval tuli kuningliku orkestrimuusika saatel kogu ootusärev seltskond rongkäigus saali, kus printsid saatsid printsessid viisakalt toolidele istuma. Koos vaatlesime lossi saali kujundust ja iseloomustasime endi riietust. Kui direktor soovis teada, milleks meil on kepikesed käes, vastasid lapsed nagu ühest suust, et võlumiseks. Ja mida te võluksite? Lapsed soovisid end muinasjutumaailma võluda ja seal mõnda muinasjututegelastki kohata.

DSC06575 (Small) Et võlukepikese jõud oleks tugevam, soovitas direktor võlusõnu ka juurde lugeda. Nii loeti: Sim-sala-bim-abrakadabra,… -kohe mitu korda järjest. Aga mitte midagi ei juhtunud….Kuid lapsed tundsid, et mingi pisik haaras neid küll. Tuli välja,et tegemist oli täiesti ohutu laulupisikuga, mis suurepäraselt ballile sobib, see tähendab, me laulsime koos laulu Laulupisikust.
Kuna olime „muinasjutulossis“,siis arutlesime, millistes muinasjuttudes on tegelasteks kuningad, kuningannad, printsid ja printsessid. Nii leidsid lapsed, et armsad tegelased on Lumivalgeke, Tuhkatriinu, Saabastega kass, Okasroosike jt. Ja et me olime muinasjutumaailmas, siis läks äkki saali uks lahti ja sisse astus habras uje printsess. Ta tervitas meid viisakalt ja õpetaja Asta soovis teada, millisest muinasjutust see tegelane on. Meie printsessid ja printsid tundsid ära, et tegemist on TUHKATRIINUGA.

DSC06566 (Small) Ta teatas, et oli meie lossist mööda sõites kuulnud toredat laulu ja tahtis teada , milleks me siia oleme kokku tulnud. Rääkisime siis Tuhkatriinule oma soovist üheskoos Printsesside ja Printside ballil lõbutseda. Kõikidele väga meeldis Tuhkatriinu sõbralik olek ja ta tegi ettepaneku esitada antud hetkesse sobiv laul „Printsessi ballile minek“ ja ka „Sõbralaulu“, sest ilma sõpradeta on raske elus toime tulla.
Koos arutasime, et peale viisaka käitumise peavad printsessid olema graatsilised, oskama pilli mängida, laulda ja tantsida, oskama rääkida erinevaid keeli ja lauda katta. Graatsilise kõnnaku kontrollimiseks korraldasime väikestele printsessidele jalutuskäigu kandikuga, millel kohvitass,lillevaas ja morsikann.
Printsid, aga peavad olema tugevad, julged, oskama erinevaid pille mängida, rääkida erinevaid võõrkeeli, lugeda luuletusi ja tantse tantsida. Mõningate oskuste läbiproovimiseks ja mõõduvõtmiseks toimuski printsidele võistlus köieveos ja pimeda hirmuäratava salatunneli läbimine. Kõik printsessid ja printsid näitasid oma elegantset kehahoiakut kandes pealael raskusi. Et oma tantsuoskust demonstreerida tantsisime koos Poloneesi, Kevadetantsu ning otsisime kadunud sõpra ja parimaid sõpru.
Äkki hüüatas Tuhkatriinu, et ta kaotas tantsuhoos kinga. Nii pidime kõik sõbralikult kinga otsima hakkama. Otsisime ja otsisime, aga ei leidnud kusagilt. Siis aga imestas direktor, et milleks teil on võlukepikesed, kui te ei suuda üht kinga ka üles leida. Noh, see märkus oli õigel kohal. Lugesime siis oma võlusõnu ja leidsimegi kinga üles. Lisaks oli tagatoas veel kohvrike sildiga: „Avada Tuhkatriinu juuresolekul väikeste printsesside ja printside meeleheaks“. Selle avamisel leidsime terve parve talveunest ülesärganud magusaid lepatriinusid. Küll oli tore üllatus!
Printsessid ja printsid olid uhked nii vajalike võlukepikeste üle ja tänasime Tuhkatriinut, samuti ka kõiki teisi lossi kodakondseid toreda lossi külastuspäeva organiseerimise eest.

 
Selle toreda muusikapäeva organiseerisid
õpetajad Elda Käär, Asta Erik ja Helliki Tohva.

Kirja pani õpetaja Elda Käär

Leave a Comment

15 + 3 =
Please leave these two fields as-is: