Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Läbi „Väärtuste matkaraja“ targemaks ja paremaks

unnamed2 (Medium)Hoolivus, sallivus, ausus, austus, abivalmidus, julgus ja sõprus – need on väärtused, mida Tabasalu lasteaia Tibutare lapsed läbi lauamängu „ Väärtuste matkarada“ õpivad ja kasutavad.

Need väärtused aitavad meie lapsi elus edasi ning on abiks otsuste langetamisel tulevikus.       Lauamäng „ Väärtuste matkarada“ on mõeldud eelkooliealistele lastele mängimiseks, et lapsed läbi mängu õpiksid väärtusi, mis neid igapäevaselt puudutavad. Mängu koostamise idee sündis seoses  lasteaia ühest põhieesmärgist lähtuvalt, milleks on väärtuskasvatus.

unnamed (1) (Medium)Lauamäng on värviküllane ja  lastepärane. Tegelased, kellega saab  koos matkarajal seigelda on Tibutare lasteaia kaheksa rühma  nimitegelased: Muumimamma, Sipsik, vares Vaksi Naksidest, part Pifu, Miki, Tibud koos kanaemaga, kass Triibu, vigurdaja Krõll ning kaks  kõrvaltegelast, kelleks on südamehiir Kargamel ja Poku Puupea.

Nende tegelaste abiga koos matkates õpivad lapsed selgeks selle, kuidas märgata üksteist igapäevaselt oma kõrval, millal ja kuidas  abi pakkuda ning kuidas targemaks ja paremaks saada.

unnamed1 (Medium) Mängu eesmärk on õpetada lastele hindama neid lihtsaid  väärtusi. Eelkõige materiaalsele maailmale keskendumise kõrval õpivad lapsed läbi mängu emotsionaalset intelligentsust ning austust ja armastust meid ümbritseva vastu.

Väärtuste matkaraja koostamisele aitasid kaasa lasteaia kunstiõpetaja Ave Peebo, kes joonistas toredad lastepärased pildid ja teksti ning mängureeglid kujundas kunstiliselt Eda Mamontov.  Suur aitäh neile.

Lauamäng „ Väärtuste matkarada“ on õppevarana kingituseks Tabasalu lasteaed Tibutarele lasteaia juubelisünnipäevaks, mis toimub 9.11. 2015. aastal.

Loodan siiralt, et lauamängu mängimine aitab kaasa meie väikestel tibutarelastel empaatilistemaks ja hoolivamateks muutuda. Aitab lastel, kes elavad täiel rinnal, maailma läbi uudishimulike silmade vaadata.

 

Lauamängu „Väärtuste matkarada“ koostaja:

Tabasalu lasteaed Tibutare vanemõpetaja Helin Laimets

26.10.2015

Leave a Comment

9 + 9 =
Please leave these two fields as-is: