Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Laululapsed Laulasmaal- Tiina Kilkson

 

Lehekuu lõpupäevil lähevad lastekoori laululapsed liinibussiga Lahemaale, lastelaagrisse, laupäevasele laululaagrisse. Laululapsed laulavad lastekooris lahedaid lastelaule. Lapsed loodavad laulda laulupeol lihtsaid lõbusaid laste laule. Lahemaa lossiaias, laululaste laagris, laagriplatsi lipumastis, lehvib laagri lipp.

Laias laanes lõõritavad lõokesed liiri -lõõri. Laululapsed lehitsevad linnuraamatuid, lilleraamatuid, loevad lastelaagriski lasteraamatuid. Lapsed lippavad lastelaagris, lossi lilleaias, loetlevad laululinde, lahendavad lahedaid logaritme, lõbutsevad luuletuste lugemisega, liimivad, lõikavad, lutsutavad lutsukommi, limpsivad limonaadi. Liivakastilapsed laovad liivakasti lopergusi lopsakaid liivakooke.

Laisemadki lapsed laulavad lastelaagris lahedaid laulujuppe. Laagris lapsed laulavad lõbusasti „Liiri lõõri lõoke ….“ laululaste lemmik lõbustus – loomulikult laulmine.

Lastest: Lembitu, Lea, Linda, Liisu, Leili, Laura, Lauri, Luule, Lagle, Lehte lennutavad lohet; Liisu, Liina, Leena, Lebit, Lember, Leho lähevad loodusõpetajaga laande luurele. Loodusteadlasest loodusõpetaja leiab Lahemaa looduskaitsealal lepalindudele lisaks lepatriinusid.

Lennukamad lepalinnud lendavad lepapuude latva, leiavad lademetes leheussikesi. Liblikad lendavad lillelt lillele. Lillede lõhnas lendavad lossiaias lepalinnud, lehelinnud, lepatriinud, liblikad. Laias laanes lonkides leiab loodusõpetaja leevikesi, lisaks looduskaitselise lendorava.

Lahemaa lossiaia lambaaedikus lösutavad lossipreili Leili lambad. Leili lehmad liiguvad laisalt lüpsiplatsile lüpsikorrale. Lüpsja Liina, liitnimega Laiskvorst, lüpsab lüpsilehmi.

Lõkkel lõhnab lõhe. Lõunalauale leiutavad lapsed loomingulisi lõunaampsusid: lõikavad leivakäärud, laovad leivale lihakonservi lillkapsaga, lademes leivaviilusid lõhega, lisaks lüpsisooja lehmapiima.

Laulasmaa lossivaremed lagunevad. Lossipreili loomaaias lõdiseb lemmikloom lõvi. Lõvi lätsutab liha. Lubjakivist lossis lippab lõbus lauljanna, lokkidega lossipreili Lily. Lustakad luukered loivavad lossis. Lohe laamendab lossis, loobib laudu, lükkab lossipreilit. Luukered langevad lohe lõksu. Lohe lahmib lõunaks leiba. Lopsakas lokkidega lossipreili lõdiseb lossis. Lossipreili lombakas lambakoer Lontu lonkab. Laululuiged liuglevad loperguses lombis.

Lõkkeõhtul laulab lisaks lastele lossipreili Lily lüürilisi laule. Lossipreili lilleaias lõhnavad lilleherned. Lilleaias lõhnavad: levkoid, liiliaiad, lõvilõuad. Lillelõhn levib lilleiast lossi. Lombakas lambakoer Lontu lesib lillepeenras. Lõbuhimulised lapsed laulavad laagri lõpupäeva lõkkeõhtul loojanguni lõbusaid lastelaule. Lastelaagrist lahkumisel lehvitavad laululapsed lossipreilile.

Lossipreili lendab lõviga laupäeval laupäevase lennukiga Lõuna-Aafrikasse. Lopsaka lakaga lõvi läheb Lõuna-Aafrika lõbustusparki lapsi lõbustama. Lennujaama läneb lossipreili luksusliku lilla limusiiniga. Lossipreili lendab lennujaamast lennukiga lõunamaale.

Lahedal laupäeval lähevad laululapsed Lauluväljakule lastekooride laulupeole laulma. Laitse lapsed liiguvad lastevanemate Ladadega laulupeole. Lasnamäe lapsed lähevad lähedalasuvale laululavale liinibussiga.

Lustaka laste loriloo lõpp.

 

Leave a Comment

7 + 9 =
Please leave these two fields as-is: