Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lastekirjanduse keskuses on avatud Kertu Sillaste isikunäitus „Kokku pandud pildid”

 

Kertu Sillaste illustratsioon raamatule „Vanataadi kinnas” (2022)

2.–28. oktoobrini 2023 saab Eesti Lastekirjanduse Keskuses näha pildiraamatute autori ja illustraatori Kertu Sillaste isikunäitust, millega tähistatakse tema 50. juubelit. Näitus avatakse keskuses pidulikult 6. oktoobril kell 16.

„Olen raamatupilte teinud nüüdseks rohkem kui 15 aastat. Joonistanud, kleepinud, arvutiga täiendanud. Teinud kümme autoriraamatut, neist kolm sõnatut raamatut. Autoriraamatuid hakkasin tegema, sest tekkis teemasid ja pildivisioone, mis kippusid raamatusse, aga mille teostamiseks sobivat juttu ei olnud kuskilt võtta. Tundus, et tuleb ise kirjutada. Praegu naudingi kõige rohkem teksti ja pildi koosloomist,” ütles Kertu Sillaste.
Näitusele on kokku pandud mitu illustratsiooniseeriat. Trepigaleriis on pildid Läti rahvajutule „Vanataadi kinnas” ja Kertu Sillaste raamatule „Mina olen illustraator”. Suures saalis saab vaadata aga illustratsioone Seto muinasjutule „Lõbusad pealuud”, mis on kokku kleebitud erinevatest leidmaterjalidest, tehtud nn kila-kola tehnikas. „Kila-kola piltide tegemine on täiesti erinev joonistamisest ja maalimisest. Sellega käib kaasas leidmisrõõm, juppide, tükkide ja vidinate kokkusobitamise mõnu ja pisiasjade tähtsaks tegemine,” märkis raamatupiltide autor.
Kertu Sillaste (1973) on pildiraamatute autor ja illustraator, tekstiilikunstnik ja kunstiõpetaja ning kunstiringide ja ‑kursuste juhendaja. Ta on Eesti Kujundusgraafikute Liidu ja Eesti Tekstiilikunstnike Liidu liige ning IBBY Eesti osakonna sekretär. Aastast 2009 on Sillaste osalenud raamatukunsti näitustel Eestis, Iraanis, Itaalias, Lätis, Poolas, Saksamaal, Slovakkias, Soomes, Suurbritannias, Taanis, Ungaris ja Venemaal. Tema illustratsioonid on alates 2013. aastast olnud näitustel Bratislava illustratsioonibiennaalil ja Tallinna illustratsioonitriennaalil.

Näitust saab külastada keskuse lahtiolekuaegadel E–R 10–18 ja L 11–16.

 

Lisainfo:

Viive Noor
Eesti Lastekirjanduse Keskuse näituse kuraator

5557 9930

Brita Tuuling
Eesti Lastekirjanduse Keskuse kommunikatsioonijuht
617 7238, 527 6851
brita.tuuling@elk.ee

 

Leave a Comment

3 + 7 =
Please leave these two fields as-is: