Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

„Hallo kosmos, hallo maa“

P1120954 [1280x768]Sellise kõlava pealkirja all toimus 23. märtsil Räpina Ühisgümnaasiumi võimlas Põlva maakonna lasteaedade X spordifestival. Spordifestivali idee kutsus ellu 2002. aastal Mammaste Lasteaed-Algkoolis liikumisõpetajana töötanud Reet Külaots.

Lasteaedade spordifestivale on korraldanud Mammaste Lasteaed-Algkool ja Põlva lasteaed Lepatriinu juba kahel korral, Põlva lasteaed Mesimumm, Tilsi lasteaed Muumioru, Värska lasteaed. Räpina lasteaed Vikerkaar korraldas spordifestivali juba kolmandat korda. Esimene kord, 2003. aastal tervitasid spordifestivalil osalejad lasteaia õueala Pipi ja mereröövlid. Teisel korral, 2006. aastal toimus V spordifestival Räpina Sillapää lossi pargis, mida juhtisid Karu-Mati ja Jänku-Juta, ühise tegevuse teemaks oli „Kuidas käituda metsas eksimise korral ?“

2011. aastal juhtisid spordifestivali Tipp ja Täpp, kes said oma kosmoselaevaga erinevaid planeete külastada. Iga lasteaia ülesandeks oli välja mõelda oma planeet, kust nad tulevad. Planeedi tutvustamiseks oli vaja kirjutada luuletus ja koostada temaatiline liikumiskava ning sobivad kostüümid.

Nagu spordiüritustele ikka kohane, algas ka lasteaedade spordifestival ikkagi ühise rongkäiguga ning avasõnad lausus Räpina vallavanem Teet Helm. Ja nüüd oligi võimalus Tipil ja Täpil erinevatele planeetidele reisima minna. Reisi alustati Vikerkaarelt (Räpina lasteaed) – Naksitralli rühma lapsed esitasid tantsu vihmavarjudega ja laulsid Vikerkaare laulu. Ja Koos Kanepi lasteaia lastega pandi paika päevakava kosmosesse minekuks. Esimeseks planeediks, mida Tipp ja Täpp oma reisil külastasid oli kuu, millelt tulid Kuulased Lepatriinu lasteaiast. Edasi viis Tipi ja Täpi reis neid Kärbeste planeedile koos mõnusate kärbestega Värska lasteaiast.

P1120966 [1280x768]Põlgaste lasteaed aeg viis meid reisima Rohekonnade planeedile, millelt reisiti edasi Kalade planeedile koos Mikitamäe lasteaiaga. Mesimummi lasteaia lapsed viisid meid aga Hõbeplaneedile kust tulid Hõbetupsud ning sealt edasi viis reis koos Tilsi lasteaiaga mõnusale Võlupilvekesele. Ärevust tekitas reis planeedile nimega LO-PO-MU 4-14-24-le, kes tulid Mammaste Lasteaed –Algkoolist. Orava lasteaed lennutas reisilised Saturnile. Ja oligi aeg käes, et tulla tagasi Maale koos Veriora lasteaia lastega. Tipi ja Täpi reis kosmosesse lõppes aga koos lõbusate Sipsikutega Saverna lasteaiast.

Väikese virgutusvõimlemise järel said lapsed tegutseda erinevatel planeetidel:

  • „Kõnd kuupinnal“ – kõndimine erinevatel alustel
  • „Rahekoti täpsusvise“ – hernekoti vise rõngasse
  • „Tähepüüdjad“ – ronimine varbseinal ja tuli puudutada tähti
  • „Vihmapiiskade keegel“ – pallidega kurikate pihta veeretamine
  • „Palkide veeretamine“ – paarisharjutus matil
  • „Kaksikud“ – takistusriba läbimine paarides
  • „Unistuste püüdmine“ – mullide püüdmine
  • „Puhkus pilvedel“ – puhkamine kõrgushüppematil

P1130025 [1280x768]Spordifestivali lõpetuseks sai sõna Räpina lasteaed Vikerkaar direktor Regina Allik, kes tänas osalenud lasteaedasid tänukirja ja kosutavate pirnidega ning soovis kõigile head koduteed. Väikese mäletuskarika sai Reet Külaots, kellel on väga hea meel, et üritus on osutunud jätkusuutlikuks.

Täname kõiki osalenuid, sponsoreid ja toetajaid ning Räpina Ühisgümnaasiumi.

Räpina lasteaed Vikerkaar,

liikumisõpetaja Tiia Mäe

1 thought on “„Hallo kosmos, hallo maa“”

  1. Tore on kuulda, et Põlvamaal nii tore üritus on juba 10 aastat on toimunud. Olin sellel algusaastal ka Mammastes tööl, kui Reet idee välja käis. Kartsime väikseid lasteaedu, kuid ilmselt on spordifestival väga sõbraliku koostööna jätkunud. Kahjuks on maakondi, kus samalaadne spordipidu on tekitanud intriige ja võimuvõitlust. Edu teile kõigile ja tänud Räpina lasteaiale ilusa praktika näite eest.
    Endine lasteaednik, tänane kooliõpetaja Kesk-Eestist

Leave a Comment

15 + 4 =
Please leave these two fields as-is: