Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Mihklilaat Pärnu Kastani lasteaias

 Teame, et vanal ajal oli mihklipäev väga suur püha- lõppes suvi, algas talv. Mihklipäeval lasti karjased ja sulased koju, algasid tubased tööd, peeti pidu, sest muidu tuli hunt loomade kallale ja vili ei kasvanud järgmisel aastal. Meil linnalastel ei ole küll vaja hunti karta, kuid sellegi poolest otsustasime sel aastal kogu lasteaiaga tähistada mihklipäeva ja suve lõppu ning korraldada sel puhul kõiki lapsi ning vanemaid kaasa haarav mihklilaat.

Õpetajad tegid selgitustööd vanemate hulgas-iga rühma poolt korraldatakse väike müügilett. Lapsed õppisid usinalt sügislaule. Õpetajad valmistasid üllatusi õnneloosi tarbeks.

Meie tublid muusikaõpetajad lavastasid ürituse nagu korralikule laadale kohane- oli muusikat, mänge, võistlusi, esinesid 6. rühma karud (mis korralik laat see siis ilma karudeta toimuks?), koeradresseerija näitas trikke oma lemmikuga, õpetajad esitasid näidendi „Naeris“. Tralli ja möllu jätkus igale maitsele.

Müügilettide ümber käis vilgas äritegevus, vanemad olid kõvasti vaeva näinud ja olid loomulikult ka väga tublid ostjad. Kõige kiiremini kadusid lettidelt mesi, kodused moosid-mahlad, erinevad hoidised, leib, kukekommid ning kui oli mitu tundi trallitatud said otsa ka kõik koogid, pirukad ja küpsised.

Võrdselt lastega olid toredast laadaõhtust vaimustuses ka vanemad ning soovisid, et sarnaseid üritusi korraldataks sagedamini. Ka õpetajad olid ühel meelel, et mihklilaadast võiks saada meie majas traditsiooniline igasügisene üritus.

 

 Ergod Tiits,Pärnu Kastani lasteaed

Leave a Comment

14 + 3 =
Please leave these two fields as-is: