Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Eesti neljapaadi mehed Sindi Lasteaias

IMG_6007 (Small)Veebruarikuu viimasel nädalal on Sindi Lasteaias aastaid olnud traditsiooniks koolieelikutest poistega pidada poistenädalat. Nädala raames  toimub ühine spordipäev ja kohtumine mehiste meestega. Eelnevatel aastatel oleme käinud Politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse koolis , tutvunud politsei ja päästeteenistuse tööga.

Selle aasta poistenädala suursündmuseks sai 26. veebruaril nelja tuntud sportlase saabumine  lasteaeda. Õnnestunud läbirääkimise tulemusena saabus  meile külla Eesti neljapaadi meeskond, kellel olid kaasas kaks ergomeetrit ja aerud.

IMG_5984 (Small)Eelnevalt olime lastega vaadelnud sportlaste fotosid ja tutvunud nende nimede ning saavutustega. Külaliste saabudes olid fotod seinal ja poiste ülesandeks oli ära tunda sõudjad. Poiste abil sai iga sportlase pilt õige nimesildi.  Meie poistele ei valmistanud äratundmine raskusi ja see rõõmustas sportlasi.

Esmalt meenutas Allar Raja aega, mil tema käis lasteaias.  Lapsed said teada, et see tubli mees on väiksena käinud meie lasteaias ja tema õpetajaks oli Kadi Reiu. kes praegugi veel  siin töötab. Sportlaskarjääri kõrvalt on Allar jõudnud õppida politseinikuks.  Tõestuseks näitas ta oma töötõendit, mida poisid said käest kätte uurida. Huvitavaks teada saamiseks oli seegi, et Sten-Erik Anderson on ka siinses lasteaias käinud, kuigi ainult  ühe aasta.  Temagi  õpetaja Elve Peenoja  on samuti meil tööl. Kaur  Kuslap ja Kaspar Taimsoo olid lastele näitamiseks kaasa toonud karjääri jooksul saadud medaleid. Poisid olid üllatunud, et medalid on nii rasked.  Peale vestlusringi said poisid proovida aeru käes hoida ja tõdesid, et on ikka raske küll. Tippsportlased olid väga abivalmid ning aitasid  poisse ergomeetril oma jõuvarude proovimisel.

IMG_6057 (Small)Mõnusa hommikupooliku lõpetuseks sai iga sõudja  mälestuseks lasteaia logoga helkuri ja joonistuse ainueksemplari. Eelnevalt olid kohaletulnud nelja rühma poisid saanud ülesandeks teha pilt neljapaadi meeskonnast. Pilti nähes ja saades olid suured mehed positiivselt üllatunud. Jääme jälgima neljapaadi edasist käekäiku ja hoiame neile pöialt.

Spordipäeva hommikul oli kohal kaitseväes teeniv Mario Maisto. Ühiselt tehti soojendusvõimlemine, poisid said õppida õiget rivisammu ja täitsid kaitseväe esmaseid korraldusi.  Poisid esitasid mitmeid küsimusi riietel olevate märkide ja embleemide kohta. Tundus, et  Mario kohalolek pani poisse spordipäeval  pingutama. Eeskuju oli olemas. Soovime sõdurpoisile peatset koju jõudmist.

Helle Tõkke

Sindi Lasteaia liikumisõpetaja

 

Leave a Comment

7 + 10 =
Please leave these two fields as-is: