Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Meie lepatriinud

Mulle meeldib olla lasteaiaõpetaja, kuna see töö on väga vaheldusrikas ja loominguline, aga samas on selles rahustavat päevarutiini. Nii saigi planeeritud kunstitegevusse ühe mõnusalt armsa lepatriinu värvimine. Minu rühma kolmeaastastele lastele pole vaja huvi tekitamiseks teha muud, kui minna käeliste tegevuste asjade kapi juurde ja võtta sealt välja lauakattevakstu. Lapsed küsivad juba enne hommikuringi: mida me tegema hakkame? Nad sätivad end kiiresti-kiiresti laua ümber, et tegevusest mitte ilma jääda ja ikka esimeste seas tegutsema hakata. Hommikuring toimubki töölaua taga. Meie lapsed on alles kolmeseks saanud ja nii on lihtsam teha tööd gruppide kaupa. Osa lapsi töötab, teised vaatavad ja koha vabanedes lähevad kiiresti ise asemele.

Meie laste tööhuvi on nii suur sellepärast, et õpetajatena rühmas oleme ise teotahet ja õhinat täis. Olles ise huviga asja juures, suudad ka lapsi kaasa haarata. Käelisi tegevusi tehes saab ühildada pea kõik valdkonnad ja siis saavad lapsed (eriti need, kelle emakeel ei ole eesti keel ) õpitava sujuvamalt selgemaks.
Aga nüüd need armsad lepatriinud!
Valisime pildi värvimiseks vesivärvid, kuna eesmärgiks sai võetud pinna värvimine, joones püsimine ja õige pintslihoiu harjutamine. Vesivärvidega jäid lepatriinu piirjooned hästi nähtavaks ja juhendamise abil sai lepatriinu keha kenasti ära värvitud. Muidugi kippus lastel pintsel värvides üle joone minema, aga nad püüdsid püsida piirides. Siinkohal on hetkel tähtsam, kuidas värvi võtta ning pintslit paberil liigutada, kui joones püsimine. Võiks mõelda, et see on justkui lihtne töö, aga väikesele lapsele päris raske.

Teisel päeval värvisid lapsed ära papptaldrikust väljalõigatud rohumätta ja töö sai palju lõbusam.
Töö kuivades kleepisid lapsed rohumättale oma armsa lepatriinu. Töö tegemiseks kulus kaks päeva, sest pikemalt tegelusele keskendumine vajab veel harjutamist.
Eduelamus värvimisest ja tegemisrõõm pani kõigil lastel silma särama.
Ja nii need meie lõbusad lepatriinud sibavad lasteaia galerii aknalaudadel ja teevad galeriis kõndijate tuju rõõmsaks.

Jõhvi Lasteaiad Kalevipoja maja
Rühm Sajajalgsed
Rühmaõpetaja Annika Lüüde
Ida- Virumaa

Leave a Comment

10 + 13 =
Please leave these two fields as-is: