Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Euroopa spordinädal Tabasalu Lasteaias Tibutare

Osavusharjutused palli ja torbikuga

23.-30. septembril toimus EOK egiidi all juba kuuendat aastat üleeuroopaline spordinädal, mille eesmärgiks on suurendada liikumisharrastusega tegelevate inimeste arvu ja tõsta liikumisharrastuse, spordi- ja tervisealast teadlikkust. Tibutare Lasteaed osales spordinädalal traditsioonilise perespordipäevaga ning lisaks sportisid ja lustisid lapsed ka spordihommikutel.

Hernekotivise.

 

Ehitaja-lammutaja

27. septembri õhtupoolikul kogunes Tibutare lasteaiapere koos lapsevanematega lasteaia õuealale, et end värskes õhus proovile panna mitmetes mängulistes ja sportlikes tegevustes.
Esimesed toredad liikumiselamused saadi ühiselt muusika saatel stopp-tegevusi, rütmiharjutusi ja kehaosade võimlemist proovides.Edasi toimusid tegevused ringtreeningu põhimõttel. Kaks rühma liikusid koos ja pidid läbima 4 erinevat tegevuspunkti: osavusvisked hernekotiga, erinevad kombineeritud teatevõistlused, osavusharjutused väikese torbiku ja palliga, lisaks pallivise mäe otsast ning kiirus- ja osavusmäng “Ehitaja-lammutaja”. Rühmasid on Tibutares kokku 8 ja perespordipäeval osales 82 last ja 95 lapsevanemat ning 17 Tibutare töötajat ehk kokku 194 inimest.

Teatevahetus

Ilusate sügisilmadega õues läbiviidud spordihommikute raames said lapsed harjutada üle tõkete hüppamist, teha kiirjooksu, proovida osavust hernekotivisetes rõngastesse, panna ennast proovile võistkondlikus hoota kaugushüppes ja pendelteatejooksudes ning 200-300 meetri läbimises (sõltuvalt vanusest) ehk aiajooksus. Lapsed on meil väga sportlikud. Tänuks ja tunnustuseks sai iga spordilaps diplomi.Spordihommikud lõppesid kullimänguga ning liikumisrõõmu jätkus kogu hommikupoolikuks.
Spordinädal on hea võimalus teadvustamaks liikumise ja aktiivse eluviisi tähtsust. Lasteaias on laste üks suurimaid soove jooksmine ja liikumine, seega on väga lihtne meeldivat kasulikuga ühendada ja teha seda koos lapsevanematega. Lisaks on meil võimalus saada oma tegemistega üheks osaks palju suuremast üle-euroopalisest ettevõtmisest.
Soovime kõigile rohkelt perega koosolemise aega ja loodetavasti möödub osa sellest ka sportides või aktiivselt liikudes ning sügist nautides! Liikudes võidad alati!
Aitäh kõigile osalejatele ja spordinädala kohtunikele ning abistajatele!

Liikumisõpetaja Anna Sõõrd
Anna Sõõrd

Leave a Comment

3 + 11 =
Please leave these two fields as-is: