Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Lastekirjanduse Keskuses avatakse hispaania kunstniku Paco Roca isikunäitus

Lastekirjanduse Keskuses avatakse hispaania kunstniku Paco Roca isikunäitus

Alates 6. juunist kuni 30. juunini saab lastekirjanduse keskuse saalis ja trepigaleriis vaadata tuntud  hispaania koomiksikunstniku Paco Roca illustratsiooninäitust.

„Paco Roca on tuntud ja tunnustatud kunstnik mitte ainult Hispaanias, vaid kogu hispaaniakeelses maailmas ja laiemaltki. Koomiksiraamatute puhul on tegemist erakordselt töömahuka ettevõtmisega, mis nõuab lisaks suurepärast joonistusoskust, millega Roca ka tõepoolest silma torkab. Tema teemad ulatuvad seinast seina – linnatemaatikast looduse ja lennunduseni välja. Roca looming on nauditav ja kaasahaarav,“ märkis Eesti Lastekirjanduse Keskuse kunstiekspert ja näituse kuraator Viive Noor.

Paco Roca (1969) on õppinud Valencia kunsti- ja disainikoolis ja tegutseb peamiselt koomiksikunsti vallas. Tema koomikseid on tõlgitud paljudesse keeltesse. Illustraatorina on ta teinud kaastööd ajalehtedele El País, Il Corriere Della Sera jpt, aga ka vabaühendustele Greenpeace, Piirideta Arstid, Punane Rist jne.

Roca on oma loomingu eest pälvinud rohkesti tunnustust, mille hulka kuuluvad Hispaania riiklik koomiksiauhind ja Hispaania valitsuse kaunite kunstide kuldne teenetemedal, San Diego Comic-Conil välja antav Eisneri auhind USA parimale tõlkekoomiksile, prantsuse ajalehe Le Parisieni auhind parima koomiksi eest, Itaalia Lucca koomiksiauhind Yellow Kid aasta parimale autorile ja Jaapani meediakunstifestivali koomiksiauhind Excellence Award.

 

Näitusel saab näha valikut tema illustratsioonidest, millest osa on loodud Guillermo Corral Van Damme graafilise romaani „Musta Luige aare“ jaoks, mis ilmus hiljuti eestikeelsena kirjastuselt Varrak.

Näitus avatakse teisipäeval, 6. juunil kell 17 ja seda saab uudistada kuni 30. juunini keskuse lahtiolekuaegadel.

Head ajakirjanikud, olete näituse avamisele väga oodatud!

(lisatud pildifail Paco Roca illustratsioonist „Bowie“)

Lisainfo:
Viive Noor
Eesti Lastekirjanduse Keskuse kunstiekspert
viivenoor@gmail.com
5557 9930

Brita Tuuling
Eesti Lastekirjanduse Keskuse kommunikatsioonijuht
+372 617 7238
brita.tuuling@elk.ee

Leave a Comment

11 + 4 =
Please leave these two fields as-is: