Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Ettelugemise päeva veebiülekanne (20.10): loeme ja illustreerime Eno Raua lugusid

Kutsume kõiki lasteaiaõpetajaid koos lastega üle Eesti osa saama reedel toimuvast ettelugemise päeva veebiülekandest. Sel aastal loeme ja illustreerime Eno Raua lugusid. Info ja täpsem päevakava allpool.

 

Ette tänades

Brita Tuuling

Eesti Lastekirjanduse Keskuse kommunikatsioonijuht

***

 

Ettelugemise päeval loeme ja illustreerime Eno Raua lugusid


Ettelugemise päeval, 20. oktoobril kell 9–14 loevad tuntud näitlejad Eno Raua lugusid ja raamatukunstnikud illustreerivad samal ajal kuuldut. Toimuvat saab jälgida otseülekande vahendusel 
lastekirjanduse keskuse ja kirjandusfestivali Luup Facebooki lehtedelt ning ERRi kultuuriportaalist.

„Ettelugemine on lapse arengus hindamatu tähtsusega, sest just siit saab alguse lapse kõne areng, kirjanduslik kasvamine ja laiem kultuurihuvi,” märgib Eesti Lastekirjanduse Keskuse direktor Triin Soone. „Ma väga loodan, et unejutu lugemine kui armas peretraditsioon ei ole meie kodudes kuhugi kadunud ning seda saavad nautida nii väikesed kui ka suured raamatusõbrad. Samuti ei pea see ju katkema kui lastel lugemine selge, sest jutte kuulata meeldib kõigile.”

Lastekirjanduse Keskus ootab kõiki lasteaialapsi, õpilasi ja kirjandussõpru kuulama otseülekande vahendusel raamatulugusid Eno Raualt, kelle sünnist möödus tänavu 95 aastat. Raua looming kõlab armastatud näitlejate esituses ning samal ajal valmib loole illustraatori pilt. Lugude lugemist alustatakse kell 9 hommikul ja lõpetakse pealelõunal kell 14. Uut lugu ja pilti saab nautida iga 20 minuti järel. Sel korral tulevad ettelugemist üles joonistama lisaks kodumaistele kunstnikele ja kolm illustraatorit välismaalt – Prantsusmaalt, Saksamaalt ja Leedust.

Raua loomingut loevad ette Stefan Hein, Rasmus Kaljujärv, Taavi Tõnisson, Ester Kuntu, Risto Vaidla, Maarius Pärn, Katri Pekri, Jane Meresmaa-Roos, Liina Tennossaar, Eva Koldits, Taavi Eelmaa, Anu Lamp, Tarvo Krall, Piret Kalda ja Grete Konksi. Ettelugemist illustreerivad Kristina Tort, Elina Sildre, Cécile Pruvot, Pamela Samel, Julia Dürr, Reda Tomingas, Anni Mäger, Kadi Kurema, Kristi Kangilaski, Anu Kalm, Lumimari, Joonas Sildre, Simona Jurčiukonytė, Takinada ja Kertu Sillaste.

 

Ettelugemise päeva veebiüritus toimub Eesti Lastekirjanduse Keskuse eestvõttel. Ka sel aastal on päev osaks laste ja noorte kirjandusfestivali Luup programmist. Festivali toimumist toetavad Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Tartu linn, Eesti Rahvakultuuri Keskus, Tallinna Goethe Instituut, Prantsuse Instituut Eestis ja Soome Instituut. Festival toimub kuni 21. oktoobrini ja selle programm saab näha siin.

 

ETTELUGEMISE PÄEVA KAVA:

KELL

TEKSTI LOEB

RAAMAT

ILLUSTREERIB

9:00

Stefan Hein

„Kurjad mehikesed”, „Väike autoraamat”

Kristina Tort

9:20

Rasmus Kaljujärv

„Ninatark muna”

Elina Sildre

9:40

Taavi Tõnisson

„Sipsik”

Cécile Pruvot

10:00

Ester Kuntu

„Nii või naa”, „Imepärane kiikhobu”

Pamela Samel

10:20

Risto Vaidla

„Naksitrallid”

Julia Dürr

10:40

Maarius Pärn

„Kukest ja kurest, konnast ja karust”

Reda Tomingas

11:00

Katri Pekri

„Konn ja ekskavaator”

Anni Mäger

11:20

Jane Meresmaa-Roos

„Karu maja”

Kadi Kurema

11:40

Liina Tennosaar

„Suvejutte veski alt”

Kristi Kangilaski

12:00

Eva Koldits

„Peep ja Sõnad”

Anu Kalm

12:20

Taavi Eelmaa

„Lugu lendavate taldrikutega”

Lumimari

12:40

Anu Lamp

„Roostevaba Mõõk”

Joonas Sildre

13:00

Tarvo Krall

„Kilplased”

Simona Jurčiukonytė

13:20

Piret Kalda

„Suur-Tõll”

Takinada

13:40

Grete Konksi

„Kalevipoeg”

Kertu Sillaste

 

 

Lugupidamisega

 

Brita Tuuling
Eesti Lastekirjanduse Keskuse kommunikatsioonijuht
+372 617 7238
brita.tuuling@elk.ee

 

Leave a Comment

2 + 4 =
Please leave these two fields as-is: