Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

Kiire küünlakuu Laagri Lasteaias

Veebruar on kõige lühem kuu aastas, kuid ometi paistab ta kõigi ülejäänud kuude seas väga oluliste tähtpäevadega silma. Sõbrapäev, vastlapäev ja Eesti Vabariigi aastapäev, mida kindlasti iga lasteaed omamoodi tähistab.Sellel aastal sattusid tähtpäevad üpris lähestikku. Meie lasteaiale tähendas see kiireid aegu, et kõik üritused kenasti peetud saaks.

Küünlakuud alustasime väikese lõkketulega lasteaia õuealal, et sümboliseerida valguse ja soojuse ajale vastuminekut.
Sõbrapäeval meisterdasid lapsed südamepiltidega kaarte ning muid üllatusi sõpradele. Tantsiti ja lauldi koos ning söödi head-paremat. Kallistuste ja sõbrapäevasoovidega külvati üle kõik, kes sel päeval lasteaias olid või külla tulid.
Elamusterohke oli ka mängusigade näitus, mille korraldasime saabuva sea – aasta puhul. Laste kodudest jõudis näitusele väga palju erinevaid ja omanäolisi notsusid. Karvaste, pehmete, portselanist, savist, kummist ja mitmest muustki materjalist mängusigade hulgas oli ka üks ahjus küpsetatud notsu, mis lasteaeda tuues väga isuäratavalt lõhnas. Lisaks näitusel eksponeeritule, valmistasid lapsed rühmaõpetajate juhendamisel ise toredaid notsusid.
Põhjaliku seameisterdamise võttis ette IV rühm, õpetaja Merle juhendamisel, nemad tegid notsusid õhupallidest. Praktilise otstarbe leidsid õpetaja Viia juhendamisel II rühma laste võitopsidest meisterdatud kärssninad, mille sisse võib hiljem maitsetaimi kasvama panna.
Vastlapäeval trallitas meie lasteaed Vanamõisa lumelinnas. Koos lastega lasi omapäraste lumekujude vahel vastlaliugu ka lõbus notsu, kes tervitas kõiki saabuva sea-aasta puhul.
Et lastel oleks kergem toimuvat mõista, mängisime kõik koos läbi nn presidendi vastuvõtu Eesti Vabariigi aastapäeva auks.

23. veebr hommikul kell 9. 00 algas laste pidulik kontsert-aktus hümni laulmisega. Uhkusega võib öelda, et meie vanemate rühmade lapsed laulsid kõik kenasti kaasa. Vastuvõtule olid palutud kõik lasteaia lapsed ja kogu lasteaia kollektiiv. Aukülaliseks sellel päeval oli lasteaia juhataja , kes peale kontserti sõna võttis ja lapsi ning töötajaid vabariigi 89. aastapäeva puhul tervitas. Edasi järgnes pidulik hommik lasteaia võimlemissaalis kõigi laste kätlemisega juhataja poolt.

V rühma agarad poisid-tüdrukud olid õpetaja Tiiu juhendamisel valmistanud juba hommikul vara tikuvõileibu, mida noorhärrad ise väikestele külalistele banketil pakkusid. Traditsiooniliselt järgnes vastuvõtule avavalss, millele kiiresti lisandus uusi paare, sest muusikaõpetaja Ruta poolt selgeks õpetatud tants vajas kohe proovimist. Laste nägudelt võis märgata rahulolu ja seega ürituse kordaläinuks lugeda.

Täname kõiki kes aitasid kaasa põnevate tegemiste elluviimisel!

Eli Nevski
Laagri Lasteaia õpetaja

Leave a Comment

12 + 11 =
Please leave these two fields as-is: