Esileht | Reklaam | Arhiiv | Kontakt

KIK-i projekt Uulu Lasteaias lõpusirgel

7 [1280x768]2009 a märtsis käivitus Uulu Lasteaias Pärnumaal KIK-i projekt õuesõppe tingimuste parendamiseks. Projektirahade eest on aasta jooksul lasteaiale soetatud erinevaid vahendeid õuetegevuste mitmekesisemaks muutmiseks, valmis kaks õuesõppeklassi.
25.mail toimus projekti kokkuvõttev üritus „Märka loodust enda ümber!”, milles osalesid kõikide rühmade lapsed koos vanematega.
Lepatriinude rühma 2-3-aastased mudilased koos oma isade- emadega käisid kooliaias uurimas õitsvaid kevadlilli, luupidega vaadeldi valgele paberilehele kogunenud putukate askeldamist. Seejärel sai iga lapsevanem lehe, millele oli kirjutatud tema lapse eesnime esitäht. Sellest pidi vanem joonistama ühe loodusobjekti. Vanemad näitasid üles suurt leidlikkust.
6 [1280x768]3-4-aastased Mesimummi rühma lapsed käisid oma vanematega pargis, kaasas otsimisleht ülesannetega- pargist tuli leida kõige suurem ja kõige väiksem asi, nuusutada erinevaid lõhnu, maitsta erinevaid maitseid, mõõta kätega kõige jämedama puu ümbermõõtu. Oli muidki põnevaid ülesandeid.
Liblikate rühma 4-5-aastased käisid oma vanematega samuti pargis, ülesandeks mõõta nööriga puu ümbermõõtu, leida lehe järgi õige puu, kuulata ümbritsevaid hääli ning koostada helikaart.
2 [1280x768]Orava rühma lapsed alustavad sügisel kooliteed, sestap olid ka ülesanded keerulisemad- liigu looduses kirjelduse järgi, too üks raske ja üks kerge kivi, otsi oma käsivarre jämedune oks, joonista pilt looduslikke vahendeid kasutades. Ülesandeid jagus veelgi.
Oma tegevustes kasutasid rühmad KIK-i abiga soetatud vahendeid.
Üritus lõppes ühise kringlisöömisega vastvalminud õuesõppe klassis.
5 [1280x768]Lapsevanemad täitsid ka küsimustiku, millega soovisime teada saada, kui oluliseks peetakse õuesõpet ja looduskeskkonda puudutavate teadmiste andmist lasteaias ning kuidas ollakse rahul õuesõppe tingimustega.
Kuigi ilmataat mängis väikese vingerpussi ning saatis lasteaia kohale vihmapilve, ei rikkunud see kellegi indu avastada midagi uut ning põnevat.

Uulu Lasteaia õpetaja Eva Metsatalu

3 [1280x768]

       1 [1280x768]

Leave a Comment

13 + 14 =
Please leave these two fields as-is: